Црна Гора брани светиње: Хиљаде људи на улицама Берана

04.01.2020. 17:51
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У Беранама се наставља са масовним, мирним молитвеним шетњама грађана, којих је на литији од зграде Општине до манастира Ђурђеви ступови, задужбине великог жупана Првослава синовца Немањиног, јављају медији.

У суботу вече из центра града је на литију кренуло више од 12.000 грађана, што је за сада незапамћено у овом граду. Само послије неколико стотина метара, до Аутобуске станице прикључило им се још пар хиљада људи. Код манастира се очекује присуство око 17.000 грађана и вјерника СПЦ који на додостојабствен начин протестују против доношења спорног Закона о слободи вјероисповијести, пишу Вечерње новости.

Слика

У литији са својим суграђанима налази се комплетмо руководство Општине и СО Беране и руководства партија које творе власт у Беранама, у којој је Ђукановићев ДПС са својим партнерским странкама Бошњачком странком и Социјалдемократама већ шест година у опозицији.

Беранци су на дан изгласавања Закона који је изазвао до сада невиђен гњев грађана Црне Горе, били први који су у држави извели потпуну блокаду саобраћајница ка југу државе и у таквом стању их држали пуних 15 сати.

Са вјерним народом који брани светиње је и свештенство, монаштво и сестринство Епахије будимљанско-никшићке чије сједиште је у Беранама.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан скуп "Бранимо Српску" у Источном Новом Сарајеву Одржан скуп "Бранимо Српску" у Источном Новом Сарајеву
Сарајевски МУП одбио захтјев да се испред Тужилаштва БиХ одржи скуп "Српска пред судом" Сарајевски МУП одбио захтјев да се испред Тужилаштва БиХ одржи скуп "Српска пред судом"
Одржан скуп „Србија наде“ у Београду Одржан скуп „Србија наде“ у Београду
Најчитаније
  • Слани мафини
    7h 35m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 30m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    23h 35m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 24m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 33m
    3