Црна Гора : Челници постигли договор

23.09.2020. 13:45
0
ИЗВОР: Sputnik

Челници све три опозиционе листе у Црној Гори потврдили су да је постигнут договор о формирању нове Владе.

Они су на данашњој конститутивној сједници Скупштине подржали приједлог да нови премијер буде Здравко Кривокапић, а предсједник парламента Алекса Бечић.

Милан Кнежевић из Демократског фронта најприје се изненада обратио на почетку засједања конститутивне сједнице Скупштине Црне и нагласио да су сагласни да Алекса Бечић буде предсједник Скупштине Црне Горе, Здравко Кривокапић мандатар будуће Владе.

-Нас не интересују фотеље, интересује нас само будућност Црне Горе и свих њених народа- казао је Кнежевић.

Предсједавајући Миодраг Лекић је позвао да се достави писани приједлог десет посланика, како би се изјаснили о приједлогу ДФ-а.

Лидер коалиције „Црно на бијело“ Дритан Абазовић рекао је да је приједлог ДФ-а апсолутно прихватљив за ту коалицију и поручио да остаје „човјек од ријечи“.

-Ако се задовоље пословничке форме, можемо да приступимо избору предсједника скупштине из редова Демократа, Алексе Бечића, а да након тога формализујемо и кандидатуру за новог мандатара -  казао је Абазовић.

Бечић је казао да посланици ЗБЦГ и „Црно на бијело“ имају апсолутну подршку и спремност коалиције „Мир је наша нација“ уколико сматрају да треба формализовати избор за предсједника Скупштине на начин како су предложили и да су спремни ставити потписе на приједлог да Кривокапић буде мандатар.

Коментари 0
Повезане вијести
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача
Најчитаније
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    23h 43m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    13h 58m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    21h 33m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    12h 20m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    19h 31m
    0