Црна Гора: Још четири заражена вирусом корона, укупно 13

18.06.2020. 19:45
0
ИЗВОР: СРНА

Лабораторије Института за јавно здравље Црне Горе данас су анализирале 142 узорка, од којих су четири била позитивна на вирус корона.

Двоје новообољелих је из Подгорице, а по једно из Будве и Берана, саопштено је из Института за јавно здравље.

- Два новообољела су контакти раније потврђених случајева, док се код два тренутно трага за извором инфекције - наводи се у саопштењу.

У Црној Гори је тренутно активно 13 случајева ковида-19, од којих седам у Подгорици, по два у Беранама и Будви, а по један у Рожајама и на Цетињу.

- Епидемиолошким истраживањем је утврђено да је девет од 13 активних случајева импортовано или директно повезано са импортацијом, док код четири случаја извор оболијевања није познат и тренутно је предмет епидемиолошког истраживања - навели су из Института за јавно здравље.

Имајући у виду број контаката свих до сада индентификованих случајева, њихово кретање и тренутни статус примјене превентивних мјера, Институт за јавно здравље је предложио поновно увођење одређених превентивних јавноздравствених мјера с циљем спречавања даљег ширења инфекције, и то, прије свега, обавезе ношења маски у јавним затвореним просторима, како је то било прописано и раније.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 44m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    9h 42m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    18h 8m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    16h 23m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    18h 2m
    0