Црнадак: Протјеривање Станивуковића шамар Српској и БиХ

30.08.2020. 16:32
0
ИЗВОР: Катера

- Протјеривање и забрана уласка у Црну Гору посланику Народне скупштине Републике Српске, само зато што је учествовао у литијама, представља шамар и Републици Српској и БиХ, а посебно представља понижење за најважнију институцију Републике Српске, Народну скупштину - рекао је потпредсједник Партије демократског прогреса Игор Црнадак.

Он каже да је још већа брука и срамота понашање и кукавичлук предсједника  Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића, који није заштитио народног посланика и није осудио понашање Црне Горе само зато што се боји да ће га СНСД смијенити. Тако прелази преко кршења основних људских права и понижавања Републике Српске, да би сачувао своју фотељу.

- Чубриловић је још једном потврдио да је пијун у рукама Милорада Додика, који има само једну намјену, да по сваку цијену у Народној скупштини Републике Српске омета наступе опозиционих посланика, одузима им ријеч и онемогућава било какву критику власти - каже Црнадак.

Он додаје да је поред тога незамисливо да пуна 24 сата није реаговао ни Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ иако је управо он тај који је морао тражити од Предсједништва БиХ да осуди поступак према посланику Народне скупштине и иницирати евентуалне контра мјере према Црној Гори.

- Очигледно је за Додика угрожен витални интерес Републике Српске када се закомпликује градња Пељешког моста или кад нека међународна организација треба да надгледа изборе, а кад се шиканира и протјерује народни посланик из Републике Српске то му је потпуно нормално - каже Црнадак и додаје да мучне и понижавајуће ћутње функционера Републике Српске и представника Републике Српске у заједничким институцијама БиХ, у посљедња 24 сата, још једном показују да СНСД доживљава Републику Српску као СНСД-републику у којој права и могућности нормалног живота уживају само њихови чланови, а сви други су за њих грађани другог реда.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    14h 22m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    15h 6m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    19h 11m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    19h 15m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    4h 42m
    0