Црногорска дјеца уче црногорско-српско-босанско-хрватски језик

25.11.2019. 21:11
0
ИЗВОР: nezavisne.com

На друштвеним мрежама појавио се распоред часова црногорских основаца, на ком се види да се у Црној Гори учи црногорско-српско-босанско-хрватски језик.

Фотографију је објавио Марко Милачић лидер Праве Црне Горе, на свом профилу на Фејсбуку.

На фотографји се види да је Милачић заокружио српски језик, а прешкрабао остале уз коментар да "када држава неће онако како треба, учиће га породица".

Слика

Он је за Спутњик рекао да је "ово одавно прешло зону политике, ово је елементарни удар на нашу дјецу, тровање. Све своје снаге морамо да употребимо да ово ријешимо и да не дозволимо да нам ударају овако на дјецу".

И додао да су "два нивоа: први је системска борба за очување нашег језика, друштвено-политичка борба, а други ниво је онај најличнији, стварање система неке врсте импровизованог породичног образовања, у коме ц́емо дјецу учити оно што нец́е држава, што им држава брани или их плански погрешно учи“.

Коментари 0
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    11h 45m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    13h 0m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    18h 51m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    17h 18m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    19h 10m
    0