Црногорски медији пишу да НАТО хоће да киднапује Додика

26.03.2022. 21:10
1
ИЗВОР: katera.news

Црногорски медији, тачније информативни портал "in4s.net" објавио је текст под насловом "НАТО спрема напад на Милорада Додика" у којем се помиње наводна отмица, односно киднаповање српског члана Предсједништва БиХ и његово "пребацивање у неку од трећих земаља".

Како овај портал, наводно ексклузивно сазнаје, "прави разлог" доласка НАТО трупа у БиХ је да "припреме терен за противправно лишавање слободе Милорада Додика".

- Наведена отмица би се реализовала препадном акцијом копнених снага НАТО уз хеликоптерску подршку, након чега би се Додик авионским летом Алијансе насилним путем пребацио у неку од трећих земаља - стоји у тексту овог портала објављеном 24. марта 2022. године.

Према писању овог портала, НАТО би отео Додика јер није осудио специјалну војну операцију и денацификацију у Украјини.

На ово писање реаговао је и сам српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који је медијима у Републици Српској рекао да нема сазнања о томе да га неко жели отети, али да га брине то што НАТО не демантује ове тврдње.

Замјеник министра одбране у Савјету министара и кадар СНСД-а Мирко Околић позвао је командни штаб НАТО-а у Сарајеву да се огласи према овим медијским писањима, које је пренијело свега неколико медија.

Околић је навео да су ови медијски наводи "узнемирили припаднике ОС БиХ из Републике Српске".

Ове, још увијек непровјерене и нејасне информације које су потекле од наведеног портала из Црне Горе, а које су пренијели поједини медији у Републици Српској, су, према Околићевим ријечима, "узнемириле војнике, официре и генерале ОС БиХ из Републике Српске", јер, како он каже, "киднаповање се најављује за њиховог врховног команданта".

НАТО штаб у Сарајеву нити њихов генерал Памела Мекгаху се нису данас оглашавали по овом питању.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Radan 26.03.2022. 21:55
    Platio Dodik tekst da najavi svoj odlazak iz BiH haahah...smijesno
Повезане вијести
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
"Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури "Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    14h 46m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 21m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    13h 8m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    20h 19m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    15h 22m
    2