Цртежи Ане Емилије Крунић остављају без даха

19.05.2021. 21:43
0
ИЗВОР: Катера

Цртежи Ане Емилије Крунић (16) из Пала остављају без даха, а свој таленат за цртањем, највише портрета разних људи, од ТВ личности до "обичних" људи, показује широј публици путем својих профила на друштвеним мрежама.

Крунићева се цртањем бави од малих ногу и додаје да велику подршку има од родитеља, посебно оца Александра, који се такође бави сликањем.

Међутим, додаје да се упркос очевом надзору, трудила да сама научи цртати и сваки пут је изнова радила на себи, док није постигла жељене резултате.

- Сјећам се да сам још од раног дјетињства вољела бојити и цртати, и у томе сам проналазила задовољство и забаву, међутим мало озбиљније радове користећи различите технике цртања, почела сам од 2019. године - каже Крунићева за портал Катера.

Она истиче да тренутно највише црта портрете графитним оловкама и ужива цртати апстрактне радове, које израђује користећи комбиноване технике попут водених боја, инка, маркера и понекад уљаних боја.

- Све зависи од детаља на лицу, на примјер, зависи од тога да ли се ради о старијој или млађој особи, да ли она има дужу или краћу косу. Просјечно вријеме за израду једног портрета је око три часа - каже Крунићева и додаје да јој је портрет америчког глумца Моргана Фримена одузео највише времена, око седам часова цртања.

- Најчешће цртам портрете познатих личности, који имају заиста занимљиве и уникатне црте лица или оне које ме посебно инспиришу током цртања - додаје Крунићева.

Она каже да јој бројност публике, која прати њен рад на друштвеним мрежама, није много важна ако говоримо о цифрама, те додаје да је најважније да су то људи који воле ову врсту умјетности и којима се допадају њени радови.

- Никад своје пратиоце на друштвеним мрежама нисам гледала као "бројке" нити је било важно да ли их има 50 или 10.000. Важно је да су то особе које воле умјетност и које ме подржавају у овоме што радим. Цртање се свакодневно вјежба и самим тим усавршава из дана у дан, па тако и расте број људи којима се допадају моји радови - истиче Крунићева.

Крунићева каже да има велики број планова за будућност, међутим тренутно међу њеним плановима се не налази ниједан који ће је одвести пут образовања и усавршавања у сфери ликовне умјетности.

- Не планирам се даље образовати у сфери ликовне умјетности, али наравно, цртање ће увијек остати мој хоби, јер је то нешто што ме испуњава и чиме волим да се бавим. Имам жељу да у неком наредном периоду мој цртеж буде илустрација неке књиге или да својим цртежима учествујем у неким пројектима везаним за умјетност - додаје Крунићева у разговору за Катеру.

Ана Емилија Крунић је рођена 2004. године у Фочи, а одрасла је на Палама, гдје и данас живи са родитељима и братом. Ученик је другог разреда Средње фармацеутске школе у СШЦ "Источна Илиџа". 

 

Разговарао: Миљан Рашевић

Коментари 0
Повезане вијести
На данашњи дан рођен Сава Шумановић - сликао боље и од Сезана На данашњи дан рођен Сава Шумановић - сликао боље и од Сезана
Сјећање на умјетницу Катарину Ивановић Сјећање на умјетницу Катарину Ивановић
Паљанка Анастасија Остојић сликарски таленат усавршава у Требињу Паљанка Анастасија Остојић сликарски таленат усавршава у Требињу
Најчитаније
  • Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
    22h 20m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    17h 6m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    18h 21m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    18h 57m
    0
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    12h 57m
    0