Црвени крст Републике Српске посјетио домаћинства угрожена у мајским поплавама и уручио додатну помоћ

08.09.2023. 09:05
0
ИЗВОР: katera.news

Представници Црвеног крста Републике Српске, у друштву представника Друштва Црвеног крста/крижа БиХ, МФЦКиЦП и Црвеног крста Швајцарске, посјетили су домаћинства на подручју Козарске Дубице и Новог Града, која су страдала током овогодишњих мајских поплава.

У сарадњи са волонтерима и запосленим особљем Општинске организације Црвеног крста Козарска Дубица и Општинске организације Црвеног крста Нови Град, те ООЦК Сански Мост у ФБиХ, делегација је посјетила домаћинства која су новчано подржана кроз пројекат ДРЕФ, али и друга домаћинства, те су им том приликом уручени пакети хране и хигијенских средстава, те сетови за чишћење.

Кроз пројекат ДРЕФ, Црвени крст Републике Српске је посредством ДЦК БиХ помогао 91 домаћинство, чија је имовина страдала или оштећена током поплава, те који нису били у финансијској могућности да санирају посљедице након поплава.

Велику улогу у санирању посљедица имао је Црвени крст Швајцарске, који је угрожена домаћинства помогао у хуманитарним робама, односно пакетима хране и хигијенских средстава. Кроз пројекат ДРЕФ обезбијеђени су и сетови за чишћење, а дистрибуција тих производа је у току.

- Примарни циљ Црвеног крста Републике Српске је подршка рањивим групама: становништва, вишечланим породицама, старачким домаћинствима, особама са инвалидитетом и другим категоријама угроженог становништва - навели су из ове организације.

Пројекат је имплементиран у пет локалних заједница у Републици Српској: Нови Град, Приједор, Козарска Дубица и Србац. Кроз три пројекта помоћи поплављеним домаћинствима у периоду од 2021-2023. подржано је укупно 331 домаћинство у новчаној помоћи, а укупан износ помоћи у новцу и робама је више од 200.000 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Захвалност волонтерима за предани рад Захвалност волонтерима за предани рад
Црвени крст Републике Српске обиљежава Свјетски дан борбе против AIDS-а Црвени крст Републике Српске обиљежава Свјетски дан борбе против AIDS-а
Требињски доктор Бабић непрекидно на кисеонику, али и даље помаже пацијентима (ВИДЕО) Требињски доктор Бабић непрекидно на кисеонику, али и даље помаже пацијентима (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Вјечне расправе о календару: Да ли би Срби прихватили промјену датума славе
  19h 40m
  1
 • Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
  20h 44m
  0
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  12h 28m
  5
 • У Српској смањено очекивано трајање живота
  21h 16m
  0
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  11h 40m
  0