Црвени крст Републике Српске посјетио домаћинства угрожена у мајским поплавама и уручио додатну помоћ

08.09.2023. 09:05
0
ИЗВОР: katera.news

Представници Црвеног крста Републике Српске, у друштву представника Друштва Црвеног крста/крижа БиХ, МФЦКиЦП и Црвеног крста Швајцарске, посјетили су домаћинства на подручју Козарске Дубице и Новог Града, која су страдала током овогодишњих мајских поплава.

У сарадњи са волонтерима и запосленим особљем Општинске организације Црвеног крста Козарска Дубица и Општинске организације Црвеног крста Нови Град, те ООЦК Сански Мост у ФБиХ, делегација је посјетила домаћинства која су новчано подржана кроз пројекат ДРЕФ, али и друга домаћинства, те су им том приликом уручени пакети хране и хигијенских средстава, те сетови за чишћење.

Кроз пројекат ДРЕФ, Црвени крст Републике Српске је посредством ДЦК БиХ помогао 91 домаћинство, чија је имовина страдала или оштећена током поплава, те који нису били у финансијској могућности да санирају посљедице након поплава.

Велику улогу у санирању посљедица имао је Црвени крст Швајцарске, који је угрожена домаћинства помогао у хуманитарним робама, односно пакетима хране и хигијенских средстава. Кроз пројекат ДРЕФ обезбијеђени су и сетови за чишћење, а дистрибуција тих производа је у току.

- Примарни циљ Црвеног крста Републике Српске је подршка рањивим групама: становништва, вишечланим породицама, старачким домаћинствима, особама са инвалидитетом и другим категоријама угроженог становништва - навели су из ове организације.

Пројекат је имплементиран у пет локалних заједница у Републици Српској: Нови Град, Приједор, Козарска Дубица и Србац. Кроз три пројекта помоћи поплављеним домаћинствима у периоду од 2021-2023. подржано је укупно 331 домаћинство у новчаној помоћи, а укупан износ помоћи у новцу и робама је више од 200.000 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности Лазић: Обиљежавање Недјеље Црвеног крста низом активности
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    10h 4m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    8h 59m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    3h 47m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    13h 21m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    4h 53m
    0