Да ли ће Влада надокнадити трошкове привредницима који се посљедња два дана боре против поплава? (ВИДЕО)

07.11.2021. 13:43
1
ИЗВОР: Катера

Премијер Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је у Источном Сарајеву да ће трошкови настали коришћењем приватне механизације и материјала за вријеме борбе против бујичних поплава ићи на терет приватника.

 - То што су до сада радили биће њихов трошак, ово што буду радили у наредним данима ће Влада, путем локалне заједнице, обештетити – рекао је Вишковић.

Вишковић је истакао да су та механизација, као и одређени материјали и даље потребни за санацију и заштиту, али да привредницима може бити надокнађено само за оне радове које ће радити од данас.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић информисао је премијера да је ова општина ангажовала привреднике који су користили приватну механизацију и материјале током бујица и поплава на подручју ове општине, као и да би штете у вези са ријеком Жељезницом и Касиндолском ријеком биле много веће да привредни колективи нису изашли у сусрет општини Источна Илиџа и општинској Цивилној заштити.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Баззинга 07.11.2021. 14:35
    Рале шампион изразити фаворит ...
Повезане вијести
Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал! Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    18h 20m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    16h 22m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    15h 20m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    15h 15m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    14h 23m
    1