Данас је Свјетски дан телекомуникација!

17.05.2022. 12:41
0
ИЗВОР: katera.news

Још од 1969. године сваког 17. маја у свијету се обиљежава Дан телекомуникација и информационог друштва.

Компанија м:тел честита овај дан како компанијама и колегама из бранше, тако и свим корисницима телекомуникационих услуга широм свијета.

Компанија м:тел, једнако као и све остале телекомуникационе компаније широм свијета, данас обиљежава свој дан. Циљ обиљежавања Дана телекомуникација и информационог друштва је афирмација управо телекомуникационих технологија, а узевши у обзир од каквог су и коликог значаја за савремено друштво.

Као и сваке године, тема обиљежавања овог дана у вези је са актуелним циљевима и значају телекомуникација, а овога пута то је тема „Дигиталне технологије за старије особе и здраво старење“.

Како стоји у саопштењу генералног секретара Међународне уније за телекомуникације, старење свјетске популације ће бити демографски тренд 21. вијека, те је право вријеме да се поставе и прате циљеви који ће имати значај у том смислу.  Телекомуникације и ИКТ имају велику улогу у постизању здравијег старења и помажу у изградњи паметнијих градова, борби против дискриминације на радном мјесту засноване на старости запосленика, обезбјеђивању финансијске инклузије старијих особа и подршци нјеговатељима широм свијета.

Циљеви овог сектора и у БиХ у периоду који је пред нама треба да се базирају управо на омогућавању старијим особама да користе дигиталне технологије, како они не би били изоловани и како би могли да равноправно учествују у друштвеним кретањима.

Коментари 0
Повезане вијести
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
Активирајте м:тел услугу и узмите 5 ГБ мобилног интернета Активирајте м:тел услугу и узмите 5 ГБ мобилног интернета
Пренеси број у м:тел и узми 100 ГБ бонуса! Пренеси број у м:тел и узми 100 ГБ бонуса!
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    20h 54m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    18h 23m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    12h 37m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    17h 41m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    8h 49m
    0