Данас на Јахорини старт "Трке кроз Србију"

01.09.2020. 08:28
0
ИЗВОР: СРНА

Међународна бициклистичка "Трка кроз Србију", 60. по реду, стартоваће данас са Јахорине, а окупиће двадесетак екипа из цијелог свијета.

Старт прве етапе трке заказан је за 10.30 часова, са платоа Пољице на Јахорини.

Ова међународна бициклистичка трка биће завршена у четвртак, 3. септембра, у Новом Саду.

Овогодишња "Трка кроз Србију", дуга је 450 километара, састоји се од три етапе - прва је дуга 160 километара и вози се од Јахорине до Златибора, друга, дужине 160 километара вози се од Минице, преко Београда до Пожаревца и трећа, спринтерска, на потезу Зрењанин - Нови Сад.

Цермонија свечаног отварања, на којој су представљене земље учеснице, одржана је синоћ испред зграде Градске управе Источно Сарајево.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић захвалио је бициклистичким савезима Републике Српске и Србије што су другу годину указали повјерење да Источно Сарајево и Јахорина буду домаћини почетка Међународне бициклистичке "Трке кроз Србију".

Он је додао да ће се град Источно Сарајево као домаћин трудити да се сви који бораве овдје осјећају угодно, те да промовише туризам и покаже способност да буде дио великих спортских догађаја.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељко Елек подсјетио је да је трка организована и да се одвија у околностима пандемије вируса корона.

Наводећи да ће трка на барем 10 минута избрисати границу између Републике Српске и Србије, Елек је као битну карактеристику овог спортског догађаја истакао повезивање двије најљепше српске планине - Јахорине и Златибора.

Секретар за спорт АП Војводина Владимир Батез рекао је да Међународна бициклистичка "Трка кроз Србију" ове године пролази кроз Зрењанин и завршава у Новом Саду.

- Драго ми је што је ово још један у низу пројеката промоције развоја спорта у Републици Српској и Војводини - рекао је Батез и изразио наду да ће у четвртак, у циљној равнини, трка бити завршена на најбољи начин, а тиме и промоција Републике Српске и Србије.

Директор Међународне бициклистичке "Трке кроз Србију" Владимир Куваља рекао је на јучерашњој конференцији за новинаре да ће у пакету са овом трком бити одржана и бициклистичка трка "Београд - Бањалука".

Куваља је рекао да је за такмичење било пријављено 25 екипа са по седам такмичара, што је дозвољени максимум, али да је пет или шест екипа морало да откаже учешће због карантина који би их чекао у њиховим земљама по повратку са такмичења.

Наводећи да су се за такмичење пријавиле екипе из свих крајева Европе и свијета, између осталих Аустралије, Уједињених Арапских Емирата, Италије, Белгије, Шпаније, Бугарске, Румуније, Њемачке, Аустрије, Мађарске, Куваља је изразио наду да ће своју прилику за успјех пронаћи репрезентација Србије и њен бициклиста Душан Рајовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    22h 45m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    20h 44m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    22h 57m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 26m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    17h 59m
    0