Данас о Приједлогу буџета за 2021. годину

17.12.2020. 08:33
0
ИЗВОР: СРНА

Одборници Скупштине града Источно Сарајево разматраће данас Приједлог буџета за 2021. годину у износу од 10.160.000 КМ.

Приједлог буџета је у односу на Нацрт, који је усвојен на сједници 8. децембра, смањен за 70.000 КМ, након што су уважене препоруке Министарства финансија Републике Српске.

Порески приходи планирани су у износу од 6.402.000 КМ, те се највећим дијелом састоје од прихода по основу ПДВ-а и чине 71 одсто укупних буџетских прихода.

Порески приходи су планирани више у односу на процјену извршења буџета за ову годину.

Непорески приходи планирани су у износу од 2.521.679 КМ, те су приближно на истом нивоу као у 2020. години, наведено је у материјалу за сједницу градске скупштине.

На дневном реду сједнице је и информација о заштити животне средине на подручју града с посебним освртом на област вода и заштиту изворишта воде за пиће за 2019/2020. годину.

У инфорамцији је наведено да је на нивоу локалних заједница у саставу града Источно Сарајево потребно што прије израдити Програм санитарне заштите изворишта са којих се врши водоснабдјевање и мјере санитарне заштите које предвиђају ти програми, јер би се тиме елиминисали "притисци" на квалитет и обезбиједила здравија вода за пиће.

Контролу квалитета воде са локалних изворишта која се употребљава за пиће локалног становништва требало би да врши локална заједница или да ту обавезу пренесе одлуком на локално водоводно предузеће које обавља јавну функцију водоснабдјевања грађана те општине.

Ради потребе заштите отворених водотокова и заштите подземних резерви питке воде, потребно је хитно приступити изради пречистача отпадних вода, а као носиоце посла идентификовати локална водоводна предузећа, општине у саставу града и град Источно Сарајево.

Пред одборницима ће се наћи информације о стању у области борачко-инвалидске заштите на подручју града за 2019. годину и о стању у области средњег образовања за 2019/2020. годину.

У информацији о стању у области средњег образовања, између осталог, наведено је да је примјетно да се број ученика у неким школама из године у годину смањује.

На дневном реду сједнице су и програми рада Скупштине града и Градске управе Источно Сарајево за сљедећу годину, као и одлука о именовању Комисије за примопредају дужности између градоначелника, одлазећег Ненада Вуковића и новоизабраног Љубише Ћосића.

Почетак сједнице је најављен за 10.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ
Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу
Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 55m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    9h 19m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    7h 34m
    11
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    53m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    9h 13m
    0