Danas o Prijedlogu budžeta za 2021. godinu

17.12.2020. 08:33
0
IZVOR: SRNA

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo razmatraće danas Prijedlog budžeta za 2021. godinu u iznosu od 10.160.000 KM.

Prijedlog budžeta je u odnosu na Nacrt, koji je usvojen na sjednici 8. decembra, smanjen za 70.000 KM, nakon što su uvažene preporuke Ministarstva finansija Republike Srpske.

Poreski prihodi planirani su u iznosu od 6.402.000 KM, te se najvećim dijelom sastoje od prihoda po osnovu PDV-a i čine 71 odsto ukupnih budžetskih prihoda.

Poreski prihodi su planirani više u odnosu na procjenu izvršenja budžeta za ovu godinu.

Neporeski prihodi planirani su u iznosu od 2.521.679 KM, te su približno na istom nivou kao u 2020. godini, navedeno je u materijalu za sjednicu gradske skupštine.

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o zaštiti životne sredine na području grada s posebnim osvrtom na oblast voda i zaštitu izvorišta vode za piće za 2019/2020. godinu.

U inforamciji je navedeno da je na nivou lokalnih zajednica u sastavu grada Istočno Sarajevo potrebno što prije izraditi Program sanitarne zaštite izvorišta sa kojih se vrši vodosnabdjevanje i mjere sanitarne zaštite koje predviđaju ti programi, jer bi se time eliminisali "pritisci" na kvalitet i obezbijedila zdravija voda za piće.

Kontrolu kvaliteta vode sa lokalnih izvorišta koja se upotrebljava za piće lokalnog stanovništva trebalo bi da vrši lokalna zajednica ili da tu obavezu prenese odlukom na lokalno vodovodno preduzeće koje obavlja javnu funkciju vodosnabdjevanja građana te opštine.

Radi potrebe zaštite otvorenih vodotokova i zaštite podzemnih rezervi pitke vode, potrebno je hitno pristupiti izradi prečistača otpadnih voda, a kao nosioce posla identifikovati lokalna vodovodna preduzeća, opštine u sastavu grada i grad Istočno Sarajevo.

Pred odbornicima će se naći informacije o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite na području grada za 2019. godinu i o stanju u oblasti srednjeg obrazovanja za 2019/2020. godinu.

U informaciji o stanju u oblasti srednjeg obrazovanja, između ostalog, navedeno je da je primjetno da se broj učenika u nekim školama iz godine u godinu smanjuje.

Na dnevnom redu sjednice su i programi rada Skupštine grada i Gradske uprave Istočno Sarajevo za sljedeću godinu, kao i odluka o imenovanju Komisije za primopredaju dužnosti između gradonačelnika, odlazećeg Nenada Vukovića i novoizabranog Ljubiše Ćosića.

Početak sjednice je najavljen za 10.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH U srijedu u UN o rezoluciji o Srebrenici i sjednica Savjeta bezbjednosti UN o BiH
Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ Ponovo blokirano održavanje sjednice o NATO agresiji na SRJ
Klub odbronika SDS-a uputio inicijativu da jedna od ulica nosi naziv po Nikoli Gardoviću Klub odbronika SDS-a uputio inicijativu da jedna od ulica nosi naziv po Nikoli Gardoviću
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    22h 46m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    22h 53m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    19h 35m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    14h 13m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    14h 45m
    0