Данас о приједлогу одлуке о најнижој плати

30.12.2019. 10:46
0
ИЗВОР: Srna

Влада Републике Српске данас разматра Приједлог одлуке о најнижој плати у Републици Српској за 2020. годину, као и Приједлог одлуке о одобравању средстава за социјално збрињавање радника у износу од 2.331.164 КМ.

За сједницу која је почела у 10.00 часова предложено је и разматрање информације о пројектима из области пољопривреде који се финансирају из средстава "Ипа два", као и разматрање информације о успостављању инструмента претприступне помоћи 2021-2027 /Ипа три/ и активностима у вези са израдом модела за његову реализацију у БиХ.

Влада треба да разматра и информацију о давању сагласности министру енергетике и рударства Републике Српске Петру Ђокићу за потисивање споразума између овог и ресорног федералног министарства о узајамном прихватању увјерења о положеним стручним испитима у области рударства и геологије.

На предложеном дневном реду је и разматрање информације о реализацији пројекта "Љетна школа спорта Републике Српске 2019", као и разматарње информације о датуму престанка вакцинације против узрочника болести класичне куге свиња, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Влада треба да разматра и информацију о пројекту "Акција против дискриминације по основу година".

На предложеном дневном реду је разматрање Збирног извјештаја о спроведеном оцјењивању државних службеника и намјештеника запослених у републичким органима управе Републике Српске за период од 1. јануара до 30. јуна ове године, као и разматрање Приједлога одлуке о усвајању кадровског плана Владе Републике Српске за 2019. године.

На предложеном дневном реду налази се и разматрање информације о току стечајног поступка у фирми "Ратарство" Нова Топола, као и разматрање информације о току реализације пројекта обезбјеђења капацитета за потребе Студентског центра у Лукавици, Источно Ново Сарајево.

Након сједнице у 11.30 часова биће одржана конференција за новинаре у прес-центру Владе Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Трећина радника у Српској ради за 900 до 1.000 КМ: Савез синдиката тражи нови систем плата Трећина радника у Српској ради за 900 до 1.000 КМ: Савез синдиката тражи нови систем плата
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Функционери заштитили себе од санкција, али не и "обичне" раднике Функционери заштитили себе од санкција, али не и "обичне" раднике
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    6h 23m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    5h 18m
    2
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    22h 40m
    27
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    9h 40m
    0
  • Прије 25 година НАТО убио 60 путника „Ниш експреса“
    8h 41m
    1