Данас облачно са кишом и пљусковима

25.07.2020. 09:30
0
ИЗВОР: Srna

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује чешћа појава кише, пљускова и грмљавине, понегдје и локалне непогоде, а биће и свјежије у односу на дан раније.

Послије подне и према вечери доћи ће до постепеног престанка падавина и разведравања, прво на западу, југозападу и југу, док су на истоку и сјевероистоку могуће грмљавина и локалне непогоде.

Касније увече и у ноћи на недјељу падавине ће престати, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха од 20 до 23 на западу, на истоку и југу до 30, у планинама на западу од 16 степени Целзијусових.

Дуваће слаб и промјењив вјетар, током дана слаб до умјерен југозападни, у Херцеговини и планинама јак, а увече на сјеверу умјерен западни.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено до претежно облачно са кишом у Крајини.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница 10, Хан Пијесак и Чемерно 14, Мраковица и Иван Седло 15, Калиновик, Мркоњић Град, Соколац и Шипово 16, Гацко, Рибник, Бихаћ, Бугојно и Сребреница 17, Ливно, Сански Мост, Сарајево, Тузла, Приједор, Рудо и Фоча 18, Бањалука, Градачац, Вишеград, Зворник, Нови Град, Србац 19, Бијељина, Билећа, Добој и Широки Бријег 20, Требиње 22, те Мостар и Неум 23 степена Целзијусова.

На Сокоцу је у протекла 24 часа пао 31 литар кише по метру квадратном, у Бијељини 29, Новом Граду 26, Бањалуци 21, Мљечаници 19, Приједору 12, Вишеграду и Хан Пијеску по шест, у Шипову, Сребреници и Мркоњић Граду по пет, у Добоју четири, у Српцу и Мраковици по три, у Рибнику два, те у Требињу, Чемерну и Рудом по један литар кише.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра промјенљиво, током ноћи киша Сутра промјенљиво, током ноћи киша
Сутра сунчано и топло Сутра сунчано и топло
Сутра нестабилно са пљусковима и грмљавином Сутра нестабилно са пљусковима и грмљавином
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 12m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 35m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 8m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 5m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 56m
    0