Данас отварање гондоле „Јавор-Партизан“

30.11.2019. 09:34
0
ИЗВОР: Srna

Највећи пројекат на Јахорини - кабинска гондола "Јавор-Партизан" биће данас отворена на овој планини.

Гондолу би, пресијецањем врпце, требало да отвори српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који ће се, како је најављено из Олимпијског центра "Јахорина", обратити окупљенима.

На свечаном отварању обратиће се и Срђан Ђоковић - отац прослављеног српског тенисера Новака Ђоковића, те руководство Олимпијског центра "Јахорина" и компаније "Лајтнер", која је инсталирала ову гондолу.

Обраћање званица у објекту поред мјеста одакле полази гондола предвиђено је за 16.00 часова, а 20 минута касније планирано је пресијецање врпце и свечано пуштање у рад.

Отварању гондоле присуствоваће министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић.

Гондола је капацитета 2.700 скијаша на сат, дужине 1.100 метара, са 36 десетосједних кабина, од којих је једна ВИП прилагођена за посебне намјене, а изграђена је на траси која је најмање изложена вјетру и магли, тако да ће радити и када остале инсталације нису у могућности.

Ова гондола спаја дио скијалишта "Прача" са дијелом скијалишта "Пољице", што је недостајало у претходном периоду.

Уз гондолу су изграђене и три нове стазе дужине пет километара, а главна и највећа стаза прекривена је системом осњежавања и изграђени су вјетроустави.

-Осим што ће значајно допринијети повећању квалитета скијања на Јахорини, кабинска гондола `Јавор-Партизан` биће својеврсна туристичка атракција прилагођена и за панорамско разгледање, те ће на адекватан начин употпунити понуду Олимпијског центра `Јахорина` током цијеле године- наведено је у саопштењу.

Вожња новом кабинском гондолом данас ће бити бесплатна за све госте Јахорине од 10.00 до 15.00 часова.

Поводом отварања овог изузетно значајног пројекта за Олимпијски центар "Јахорина" за 20.00 часова заказан је концерт Саше Матића.

Коментари 0
Повезане вијести
Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима
Трочлана екипа из Источног Сарајева: Трст је остао иза нас, идемо према Торину и Милану Трочлана екипа из Источног Сарајева: Трст је остао иза нас, идемо према Торину и Милану
Пародија "Тајне вечере" на отварању Олимпијских игара Пародија "Тајне вечере" на отварању Олимпијских игара
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 28m
    0
  • Слани мафини
    13h 49m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 44m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 38m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    8h 7m
    3