Danas otvaranje gondole „Javor-Partizan“

30.11.2019. 09:34
0
IZVOR: Srna

Najveći projekat na Jahorini - kabinska gondola "Javor-Partizan" biće danas otvorena na ovoj planini.

Gondolu bi, presijecanjem vrpce, trebalo da otvori srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji će se, kako je najavljeno iz Olimpijskog centra "Jahorina", obratiti okupljenima.

Na svečanom otvaranju obratiće se i Srđan Đoković - otac proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića, te rukovodstvo Olimpijskog centra "Jahorina" i kompanije "Lajtner", koja je instalirala ovu gondolu.

Obraćanje zvanica u objektu pored mjesta odakle polazi gondola predviđeno je za 16.00 časova, a 20 minuta kasnije planirano je presijecanje vrpce i svečano puštanje u rad.

Otvaranju gondole prisustvovaće ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić.

Gondola je kapaciteta 2.700 skijaša na sat, dužine 1.100 metara, sa 36 desetosjednih kabina, od kojih je jedna VIP prilagođena za posebne namjene, a izgrađena je na trasi koja je najmanje izložena vjetru i magli, tako da će raditi i kada ostale instalacije nisu u mogućnosti.

Ova gondola spaja dio skijališta "Prača" sa dijelom skijališta "Poljice", što je nedostajalo u prethodnom periodu.

Uz gondolu su izgrađene i tri nove staze dužine pet kilometara, a glavna i najveća staza prekrivena je sistemom osnježavanja i izgrađeni su vjetroustavi.

-Osim što će značajno doprinijeti povećanju kvaliteta skijanja na Jahorini, kabinska gondola `Javor-Partizan` biće svojevrsna turistička atrakcija prilagođena i za panoramsko razgledanje, te će na adekvatan način upotpuniti ponudu Olimpijskog centra `Jahorina` tokom cijele godine- navedeno je u saopštenju.

Vožnja novom kabinskom gondolom danas će biti besplatna za sve goste Jahorine od 10.00 do 15.00 časova.

Povodom otvaranja ovog izuzetno značajnog projekta za Olimpijski centar "Jahorina" za 20.00 časova zakazan je koncert Saše Matića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima
Tročlana ekipa iz Istočnog Sarajeva: Trst je ostao iza nas, idemo prema Torinu i Milanu Tročlana ekipa iz Istočnog Sarajeva: Trst je ostao iza nas, idemo prema Torinu i Milanu
Parodija "Tajne večere" na otvaranju Olimpijskih igara Parodija "Tajne večere" na otvaranju Olimpijskih igara
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 34m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 29m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 34m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 23m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 32m
    3