Данас сунчано и веома топло

14.09.2020. 08:45
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражио је шест пацијента.

Територијална ватрогасна јединица у протекла 24 часа имала је двије интервенције.

У насељу Мокро 13. 9. 2020. год. гашење запаљеног аута у 06.45 часова, није било повријеђених лица.

-Друга интервенција ватрогасаца 13. 9. 2020. године у 20.30 часова у општини Источни Стари Град (Гобеље) на гашењу запаљененог постројења за прераду дрвета. Пожар угашен у 23.30 часова, интервенисало 8 ватрогасаца са 3 ватрогасна возила. Причињена већа материјална штета, није било повријеђених лица.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Општина Чајниче:

Због радова планираних за данас ( 14. 9. 2020. године), на дијелу 10 кВ далековода Чајниче доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08.00 до 14.00 часова корисницима трафо подручја: Хубјери, Жужево, Бучје, Закаље, Кобилићи, Капов Хан, Судићи и Козара Репетитор.

Општина Ново Горажде:

Због радова који су планирани данас ( 14. 9. 2020. године),  на 10 кВ далеководу Живојевићи доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 07.00 до 19.00 часова корисницима трафо подручја: Живојевићи, Шовићи, Крче, Богданићи, Пршеши, Костеник и Борак Брдо.

Такође су за данас планирани (14. 9. 2020. године), и  радови на дијелу 10 кВ далековода Град - одлаз Устипрача доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 07.00 до 13.00 часова корисницима трафо подручја: Питино Поље, Хладовићи, Требешко Брдо, Међурјечје, Авлија, Каровићи, Слатина, Батово, Запљевац, Хрљатовићи, Устипрача и Хладила.

Општина Фоча:

Квар на дијелу 10 кв далековода Тјентиште јуче од 12.00 часова, без напајања једна трафо станица (Кмур).

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена једна дјевојчица..

 Љекарску интервенцију затражило је 36 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 27 пацијената.

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/саобраћај се одвија без проблема, а долином ријеке Сане, на подручју Приједора и у доњем Подрињу јутарња магла мјестимично смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

БиХ је отворила границе према: Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе.

Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан пи-си-ар тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни пи-си-ар, ЕЛИСА или ЕЦЛИА тест стар максимално 72 часа. Дјеца до пет година не морају имати урађен један од ових тестова да би ушла у Црну Гору.

Транзит кроз Црну Гору без посједовања пи-си-ар или ЕЛИСА теста омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

На граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

На граничном прелазу Метаљка /Чајниче-Пљевља/ могућ је улазак у Црну Гору у времену од 7.00 до 19.00 часова.

Србија је отворила граничне прелазе са БиХ без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

Грађани БиХ могу ући у Србију у транзиту кроз Хрватску не дужем од 12 часова, без теста на вирус корона.

Од данас на дионици магистралног пута Љубиње-Требиње саобраћај ће се, због радова, одвијати успорено, па је потребна опрезнија и спорија вожња, те поштовање привремено постављене сигнализације.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити сунчано и топло.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, источног смјера, на југу умјерена, током дана и мало јача бура, а у динаридима умјерен до јак сјевероисточни, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха биће од 27 до 32, на југу до 35 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац и Пале девет, Котор Варош и Рогатица десет, Бугојно 11, Источно Сарајево, Хан Пијесак, Мркоњић Град и Кнежево 12, Сарајево и Зеница 13, Братунац, Чемерно, Добој, Шамац и Ливно 14, Челинац, Бањалука и Бихаћ 15, Бијељина, Нови Град и Приједор 16, Угљевик и Тузла 17, Билећа 19, Мостар 23, те Требиње 24 степена Целзијусова.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    13h 47m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    11h 49m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    10h 42m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    10h 47m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    9h 50m
    1