Данци донирали два камиона за одвоз смећа у Приједору

14.08.2019. 20:16
0
ИЗВОР: Српскаинфо

Дански град Одензе и његово комунално предузеће донирали су приједорским “Kомуналним услугама” два камиона за одвоз смећа, а ускоро се од истих донатора очекује и испорука стотину контејнера, најављено је данас из овог јавног предузећа.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић поздравио је ову донацију, подсјећајући да су “Kомуналним услугама” ускраћена средства у градском буџету смањењем ставке заједничке комуналне потрошње.

– У недостатку средстава за набавку нових возила, они су у сарадњи са данским градом Одензе и њиховим комуналним предузећем обезбиједили два половна возила – рекао је Ђаковић новинарима у Приједору након посјете овом предузећу.

Директор предузећа “Kомуналне услуге” Дујо Миланко најавио је да би до октобра у Приједор требало да стигне и нова донација из Данске – до стотину контејнера капацитета 1.100 литара.

– Посебно су ови камиони добри за сеоска подручја, јер су нижи, као и за уске улице које имамо у насељима попут Пухарске и Kокиног Града – навео је Миланко и подсјетио да је и прије неколико година овај дански град Приједору поклонио камион и већу количину канти за смеће.

 

“Kомуналне услуге” у возном парку имају 12 камиона за одвоз смећа. За потребе града довољно је осам или девет исправних возила, али како међу ових 12 има и дотрајалих, тако су неки већ избачени из употребе и са овом донацијом из Данске извјестан је уредан и редован одвоз смећа за наредних пет, шест година.

Коментари 0
Повезане вијести
Ученик донио бомбу у основну школу у Приједору Ученик донио бомбу у основну школу у Приједору
Млади у БиХ не желе да буду возачи камиона Млади у БиХ не желе да буду возачи камиона
Сана се излила из корита у више приједорских насеља Сана се излила из корита у више приједорских насеља
Најчитаније
 • Битка за Рогатицу - Једна од највећих битки четника против Нијемаца и усташа (ВИДЕО)
  17h 30m
  13
 • Пуњене тиквице
  17h 3m
  0
 • Преминула једногодишња беба након што је отац заборавио у аутомобилу
  17h 23m
  0
 • Пад система и у БиХ
  15h 44m
  1
 • Лукић: Нема већег севапа него нахранити гладног (ВИДЕО)
  8h 11m
  12