Данци донирали два камиона за одвоз смећа у Приједору

14.08.2019. 20:16
0
ИЗВОР: Српскаинфо

Дански град Одензе и његово комунално предузеће донирали су приједорским “Kомуналним услугама” два камиона за одвоз смећа, а ускоро се од истих донатора очекује и испорука стотину контејнера, најављено је данас из овог јавног предузећа.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић поздравио је ову донацију, подсјећајући да су “Kомуналним услугама” ускраћена средства у градском буџету смањењем ставке заједничке комуналне потрошње.

– У недостатку средстава за набавку нових возила, они су у сарадњи са данским градом Одензе и њиховим комуналним предузећем обезбиједили два половна возила – рекао је Ђаковић новинарима у Приједору након посјете овом предузећу.

Директор предузећа “Kомуналне услуге” Дујо Миланко најавио је да би до октобра у Приједор требало да стигне и нова донација из Данске – до стотину контејнера капацитета 1.100 литара.

– Посебно су ови камиони добри за сеоска подручја, јер су нижи, као и за уске улице које имамо у насељима попут Пухарске и Kокиног Града – навео је Миланко и подсјетио да је и прије неколико година овај дански град Приједору поклонио камион и већу количину канти за смеће.

 

“Kомуналне услуге” у возном парку имају 12 камиона за одвоз смећа. За потребе града довољно је осам или девет исправних возила, али како међу ових 12 има и дотрајалих, тако су неки већ избачени из употребе и са овом донацијом из Данске извјестан је уредан и редован одвоз смећа за наредних пет, шест година.

Коментари 0
Повезане вијести
Сана се излила из корита у више приједорских насеља Сана се излила из корита у више приједорских насеља
Сударила се два камиона (ФОТО) Сударила се два камиона (ФОТО)
Полицајци спасили живот малољетници Полицајци спасили живот малољетници
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    21h 19m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    11h 49m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    20h 12m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    11h 30m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    16h 41m
    0