Даница Црногорчевић: Умјетност припада љубави, ту нема мјеста за мржњу (ВИДЕО)

12.01.2023. 17:21
2
ИЗВОР: sputnikportal.rs

"Наша мисија и наш циљ јесте Христос, љубав, вјера и нада" – овим ријечима је пјевачица етно и духовне музике Даница Црногорчевић одговорила на нападе у Црној Гори због тога што је испред храма у Подгорици, на Бадње вече, отпјевала своју интерпретацију црногорске химне "Ој свијетла мајска зоро", у којој наводно велича српски род.

- Умјетност припада љубави, а тамо гдје је љубав тамо нема мјеста за мржњу, завист и свађу. Трудили смо се до сада да никад не одговарамо на њихове провокације, прозивке, оптужбе и вријеђања, тако да из поштовања према новинарима које је интересовала ова тема , хтјели смо да изађемо у сусрет, што се тиче њих и њихових коментара не бих се посебно освртала на то, из разлога што су за ових 30 година показали и доказали да је за њих једина вриједност јефтино политиканство и мржња и подјеле које стварају у народу - рекла је Даница за Спутњик.

Она напомиње да пјесма “Ој јунаштва свијетла зоро”, која датира из 1863. године и 1884. године, а чији је аутор идејног пројекта спота њен супруг, отац Иван Црногорчевић, јесте дуг према нашим светим прецима и према нашој свијетлој историји.

- То што је она несхватљива нашим данашњим савременицима то није проблем наш, већ њихов, што на прави начин не тумаче историјске чињенице. Наша идеја је надовезана на идеју “Горскога вијенца”, а “Горски вијенац” почива на Карађорђу, Косовском завјету и најљепшим вриједностима којима је наш народ обдарен. И за крај - ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ - нагласила је Даница Црногорчевић.

Видео: gacka121

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Goran 12.01.2023. 20:18
    Svaka cast Danice,ako te neuki pojedinci ne razumiju to je njihov problem,da nam budes ziva i zdrava.
  • Generic placeholder image
    Neven 12.01.2023. 18:42
    Svaka čast na izvedbi ove divne pjesme Danici. Živa bila, uvijek pjevala i radost i ljubav širila među ljudima dobre volje. A oni kkji je ne vole i njene pjesme neka slušaju Jadranku Barajaktrević a i on Rajević čuo sam "lijepo" pjeva Tompsonove ustaške pjesme koje šire mržnju a ne ljubav, neka im Bog sudi po pravdi.
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    18h 21m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    18h 35m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    18h 27m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    20h 52m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    9h 16m
    0