Danica Crnogorčević: Umjetnost pripada ljubavi, tu nema mjesta za mržnju (VIDEO)

12.01.2023. 17:21
2
IZVOR: sputnikportal.rs

"Naša misija i naš cilj jeste Hristos, ljubav, vjera i nada" – ovim riječima je pjevačica etno i duhovne muzike Danica Crnogorčević odgovorila na napade u Crnoj Gori zbog toga što je ispred hrama u Podgorici, na Badnje veče, otpjevala svoju interpretaciju crnogorske himne "Oj svijetla majska zoro", u kojoj navodno veliča srpski rod.

- Umjetnost pripada ljubavi, a tamo gdje je ljubav tamo nema mjesta za mržnju, zavist i svađu. Trudili smo se do sada da nikad ne odgovaramo na njihove provokacije, prozivke, optužbe i vrijeđanja, tako da iz poštovanja prema novinarima koje je interesovala ova tema , htjeli smo da izađemo u susret, što se tiče njih i njihovih komentara ne bih se posebno osvrtala na to, iz razloga što su za ovih 30 godina pokazali i dokazali da je za njih jedina vrijednost jeftino politikanstvo i mržnja i podjele koje stvaraju u narodu - rekla je Danica za Sputnjik.

Ona napominje da pjesma “Oj junaštva svijetla zoro”, koja datira iz 1863. godine i 1884. godine, a čiji je autor idejnog projekta spota njen suprug, otac Ivan Crnogorčević, jeste dug prema našim svetim precima i prema našoj svijetloj istoriji.

- To što je ona neshvatljiva našim današnjim savremenicima to nije problem naš, već njihov, što na pravi način ne tumače istorijske činjenice. Naša ideja je nadovezana na ideju “Gorskoga vijenca”, a “Gorski vijenac” počiva na Karađorđu, Kosovskom zavjetu i najljepšim vrijednostima kojima je naš narod obdaren. I za kraj - VESELI SE SRPSKI RODE - naglasila je Danica Crnogorčević.

Video: gacka121

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Goran 12.01.2023. 20:18
    Svaka cast Danice,ako te neuki pojedinci ne razumiju to je njihov problem,da nam budes ziva i zdrava.
  • Generic placeholder image
    Neven 12.01.2023. 18:42
    Svaka čast na izvedbi ove divne pjesme Danici. Živa bila, uvijek pjevala i radost i ljubav širila među ljudima dobre volje. A oni kkji je ne vole i njene pjesme neka slušaju Jadranku Barajaktrević a i on Rajević čuo sam "lijepo" pjeva Tompsonove ustaške pjesme koje šire mržnju a ne ljubav, neka im Bog sudi po pravdi.
Povezane vijesti
Lov gazda sa Jadrana ne prestaje Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO
Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO) Skandal u Crnoj Gori: Prekinut derbi za titulu zbog divljanja navijača (VIDEO)
Najčitanije
  • Motociklista sletio sa puta, preminuo na putu do bolnice
    23h 9m
    0
  • Karling reprezentacija BiH zauzela 7. mjesto na Evropskom prvenstvu u Škotskoj
    19h 27m
    7
  • Podnesen zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine Džudo saveza Republike Srpske
    23h 4m
    1
  • Neven Tuševljak u humanitarnoj trci na stazi Svetog Vasilija
    21h 33m
    1
  • Održan vaskršnji koncert i promovisana knjiga o crkvi u Pofalićima (FOTO)
    6h 20m
    0