Данко Васиљевић преузео дужност директора Дома здравља у Источном Сарајеву

23.12.2019. 19:03
0
ИЗВОР: Srna

Доктор Данко Васиљевић преузео је данас дужност директора Дома здравља Источно Сарајево.

Васиљевић је Срни рекао да ће један од његових приоритета као вршиоца дужности директора бити враћање повјерења грађана у ову здравствену установу, повећање ефикасности Сектора породичне медицине, те увођење превентивне медицине која је до сада била потпуно занемарена.

-Прво морамо преселити Службу хитне помоћи у нови објекат, чиме ћемо растеретити централну зграду у којој се та служба тренутно налази. Након тога морамо наћи начин да уз помоћ републичких и локалних институција набавимо нова санитетска возила, али и медицинску опрему која нам недостаје- истакао је Васиљевић.

Према његовим ријечима, потребно је олакшати приступ пацијентима Служби породичне медицине, али и смањити период чекања, за неке, како је навео, баналне ствари као што је издавање упутница и рецепата за лијекове, пошто пацијенти сада имају велики проблем са заказивањима.

-Тај проблем би најефикасније био ријешен запошљавањем додатног медицинског особља, али ми смо, нажалост, ограничени буџетом који нам додијељује Фонд здравственог осигурања Репубике Српске. Морамо процијенити какво је финансијско стање Дома здравља, па уколико нам финансије буду омогућавале ушли би у процес запошљавања додатног кадра, чиме би појачали и хитну помоћ и породичну медицину- појаснио је Васиљевић.

Он је нагласио и да се економичнијом потрошњом метеријалних средстава додатно може поправити финансијска стабилност Дома здравља, што би на крају резултирало већим уштедама и вишком новца који би могао бити усмјерен за набавку нове дијагностичке опреме.

Васиљевић је функцију вршиоца дужности директора Дома здравља Источно Сарајево преузео од Тијане Гаврић Мичић.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    1h 55m
    5
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    19h 36m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    16h 35m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    17h 47m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    16h 41m
    0