Дао отказ у општини јер није радио ништа

02.02.2023. 09:25
5
ИЗВОР: nezavisne.com

Мојковчанин Илија Влаовић дао је отказ у Општини Мојковац јер ништа није радио и јер сматра да његово радно мјесто није потребно.

Влаовић, који је по струци професор географије, засновао је радни однос у Општини Мојковац 9. децембра 2022. године, а захтјев за раскид уговора о раду поднио је 18. јануара ове године.

Влаовић је потврдио да овај несвакидашњи и неуобичајен потез није шала, те да је заиста дао отказ јер му послодавац није давао радне задатке.

Он је био запослен на радном мјесту савјетника, али каже да не зна за шта и чији савјетник.

У захтјеву за раскид уговора упућен предсједнику Општине Мојковац Веску Делићу, у који су црногорски медији имали увид, Влаовић наводи да је склопио уговор са Општином преко јавних радова које расписује Завод Црне Горе као стручно оспособљавање на шест мјесеци.

- Разлог раскида уговора је јер се надлежни за мој сектор, гдје сам добио распоред, нису удостојили за мјесец дана да ми нађу радни задатак. Осјећао сам се бескорисно и сувишно. Ако сам добио прилику да се усавршавам, сматрам да би то требало и да се спроведе у дјело, а не да своје радно вријеме проводим сједећи без икаквих радних обавеза - рекао је Влаовић.

Каже да се обраћао надлежној за његов сектор у више наврата и тражио радно задужење, али да га није добио "вјероватно зато што послодавац нема шта да му да да ради".

- Самим тим сматрам да ово моје радно мјесто није потребно и зашто бих ја онда узимао плату коју не заслужујем. Сматрам да би било хуманије да се тај новац уплати дјеци у Дому у Бијелој или социјално угроженим породицама - каже Влаовић, преноси Побједа.

Он апелује на људе у Општини Мојковац да "не слиједе претходну власт уз подсјећање да су се сви борили против корупције".

- У Општини Мојковац има велики број непотребних радних мјеста и због таквих који воле да сједе и ниша не раде а да примају плату ми се налазимо ту гдје јесмо. Такође сматрам да је моја држава Црна Гора и поштујем њена обиљежја, а ово што раде наши представници превазилази све границе. О свему овоме обавестићу надлежне органе Црне Горе да се позабаве провером радних мјеста у Општини Мојковац као и медије. Још једном наводим да сам дао отказ јер нисам ништа радио и сматрам да ово радно мјесто није потребно - закључио је Влаовић у захтјеву за раскид уговора.

Коментари 5
 • Generic placeholder image
  Posmatrač 03.02.2023. 16:48
  Malo je tako poštenih danas
 • Generic placeholder image
  Re Aaa 03.02.2023. 16:14
  Tačno sve 100%
 • Generic placeholder image
  Jo 02.02.2023. 12:41
  U svakoj opštini ima 70% da ništa ne rade ali im to odgovara.tako je to u BlH.Brinu samo o foteljama a narod ispašta.Dokle
 • Generic placeholder image
  Aaa 02.02.2023. 12:38
  Kod nas kad odes u opstinu N. Sarajevo kao da si otisao u Miljevice isto tako u Istocnoj Ilidži kad odes kao da si u Vojkovicima....naprimalo se bagre i samo ispijaju kafe, kad dodjes da trazis neku informaciju prvo dok sluzbenik zavrsi razgovor na telefonu ili dok napise poruku pa onda te saslusa i kaze idite u sledecu kancelariju. Sramota ko sve radi u opstini
 • Generic placeholder image
  Krle 02.02.2023. 10:58
  Pametan i pošten ispade ovaj džetić. Vidi od posla nema ništa, nije čovjek odgojen da dangubi i prodaje zjale, digo ruke od kancelarijskog posla. Kod njega ne važi ona izreka "lezi hljebu da te jedem". Postupak pomenutog za pozdraviti, koliko još ima leziljebovića, ali nema šanse da podignu gu..ce za udobnih kancelarijskih stolica i da ih napuste .
Повезане вијести
Откривено у којим фирмама су радници добили отказ јер нису долазили на посао Откривено у којим фирмама су радници добили отказ јер нису долазили на посао
Посланици изгласали - Зета добија статус општине Посланици изгласали - Зета добија статус општине
Детективи лове лажне болеснике Детективи лове лажне болеснике
Најчитаније
 • Сјећање на пилота мајора Зорана Радосављевића
  4h 42m
  6
 • Мушкарац провалио у кућу, претукао супружнике и украо 7.000 КМ
  13h 31m
  0
 • Преминуо некадашњи потпредсједник СО Источна Илиџа Владимир Савић
  7h 14m
  0
 • На данашњи дан одбачен Венс-Овенов план јер није предвиђао Републику Српску
  14h 5m
  3
 • Пунољетства славе ко да свадбу праве
  14h 57m
  2