Дарја Дугина добила мурал у Београду

24.08.2022. 18:11
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Мурал посвећен Дарји Дугиној, новинарки и кћерки руског идеолога Александра Дугина који се сматра једним од најближих савјетника Владимира Путина, освануо је испод Бранковог моста у Београду.

Дугинова је погинула прошлог викенда, када је активирана експлозивна направа у аутомобилу у коме се налазила.

Како јавља репортер Блица са лица мjеста, изгледа да је израда овог мурала још у току, јер се поред њега налази неколико младића који га и даље боје и дорађују.

Поред лика Дугинове, на руском је исписана и порука: “Руска смрт дјевојке која је полетјела у небо бијеле косе и августовске кише“, преноси Блиц.

Убиство Дугинове подигло је буру у руској јавности, нарочито у Путиновом режиму, јер се сматра да је заправо она страдала грешком, а да је права мета био њен отац и Путинов сарадник. Њега јавност, између осталог, назива и “Путинов мозак”, због наводоно великог утицаја који има на предсједника Русије.

И сам Путин се огласио поводом овог убиства и назвао Дугину “руским патриотом”.

Иначе, руска Федерална служба безбедности брзо је реаговала, и дан након убиства Дугине објавиле да су злочин су припремиле и починиле украјинске специјалне службе, као и да је извршилац убиства држављанка Украјине Наталија Вовк (43).

Украјина је демантовала било какву умјешаност у овај случај, рекавши да руска пропаганда живи у измишљеном свијету.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО) Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО)
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    9h 0m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    23h 14m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    21h 21m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    2h 51m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    20h 9m
    0