Дарко Младић: Генерал враћен у притворску собу

22.09.2022. 14:49
0
ИЗВОР: novosti.rs

Генералу Ратку Младићу, мало се побољшало здравствено стање и он више није у болници, већ је у понедјељак поподне враћен у ћелију затвора у Схевенингену у Холандији.

Како за "Новости" каже његов син Дарко Младић, који му је у уторак и сриједу био у посјети, упала плућа коју је имао и због чега је морао да буде на болничком лијечењу, изгледа да је санирана.

- Ништа нам нису рекли, али претпостављам да му је стање са плућима решено чим су га пустили из болнице. Никакве извештаје и налазе лекара још нисмо добили - каже Дарко Младић, који је сад први пут могао да се загрли са оцем, откако су у Холандији уведене епидемијске мјере због короне.

Како каже, генерал има обичај да се шали кад му је најтеже, па се тако и сад шали да је враћен у свој "офис", како он воли да зове собу у којој је затворен већ пуних 11 година.

- Надамо се да ће наши, српски лекари добити одобрење суда и што прије отићи у Холандију да прегледају генерала и да видимо о чему се ради, какву је то здравствену кризу имао и какво му је заиста стање. Надамо се да су му плућа залечена, он више не кашље, али све остало стање је и даље проблематично. И даље је слаб, не може сам да устаје, нити да се креће без помоћи других. Затворски чувари су стално ту око њега и они му припомогну оно најосновније шта треба и донесу му храну - каже Дарко.

Дарко је два дана био у посјети, али због генераловог стања није могао као некада да буде код њега од девет ујутру до пет сати поподне, већ од 10 до 12 часова и до 14 до 16 часова.

Он каже да генерал Ратко Младић у почетку прича, али да се послије брзо замори и онда више слуша.

- Добро је и то што му се вратила снага да говори, пошто је почетком септембра, када је пребачен у болницу, био толико слаб и малаксао да није могао ни да прича. Генерал је тад имао упалу плућа и воду у плућима - каже он.

Коментари 0
Повезане вијести
Генерал Младић и даље лошег стања, једва говори Генерал Младић и даље лошег стања, једва говори
Здравствени немар према Караџићу повезан са најавом резолуције о Сребреници Здравствени немар према Караџићу повезан са најавом резолуције о Сребреници
На данашњи дан рођен Ратко Младић На данашњи дан рођен Ратко Младић
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 24m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    12h 54m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    12h 35m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    21h 17m
    0
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    1h 21m
    0