Дарко Војводић представљен у „Фамосу“

21.06.2023. 13:26
0
ИЗВОР: sportdc.net

ФК Фамос из Војковића представио је данас свог новог тренера Дарка Војводић. Некадашњи тренер Славије, Дрине, тузланске Слободе, Борца и многих других клубова стигао је у Војковиће, а на пресс конференцији су говорили поред Дарка Војводића и чланови управног одбора Моториста, Маринко Божовић и Ристо Тривун.

- Дарко ће сигурно овдје у Војковићима у Источној Илиџи у наредном периоду када буде први човјек Фамоса, шеф струке, остварити све пред себе постављене циљеве које је УО на јучерашњој сједници донио. Може остварити све постављене циљеве које је УО поставио пред прву екипу. Као што знате, ми смо ушли у Прву лигу прошле сезоне, вратили се послије дугог периода у првој лиги и то је за нас била једна година која је била јако тешка, али циљ који је био пред нама је опстанак. Искористићу прилику да се свим играчима и оба стручна штаба, Владимиру Дрињаку и Миломиру Шешлија захвалим на ангажману, наравно, свим играчима, свим пријатељима Фамоса, вама новинарима - почео је обраћање први човјек Фамоса Маринко Божовић, па наставио:

- Оно што је Управни одбор када је у питању ангажовање Дарка Војводића ставио пред себе је да клуб има јако високе амбиције, а то је сигурно горњи дио табеле, односно у сезони 2023/24 циљ који је Фамос поставио пред себе јесте првих пет мјеста на табели. То званично постављамо.

Слика

Фото: Центар за културу и информисање Источна Илиџа

Говорио је Маринко Божовић и о радови у самом спортском комплексу.

- Оно што се тренутно ради у спортском комплексу је проширење, изградња  помоћног стадиона, која ће до краја ове сезоне бити и завршена, тако да ће Фамос за годину дана, почевши од данашњег дана имати све потребне услове који су неопходни за функционисање прве екпие, а наравно и омладинске школе која за Фамос представља нешто што ће тек бити предмет улагања.

Члан Управног одбора клуба, Ристо Тривун, био је задужен за преговоре са Дарком Војводићем.

- Господин Божовић вам је све рекао, направили смо солидну инфраструктуру за прволигаша. Довели смо доброг стручњака, доброг тренера, имамо само једну несугласицу, наше амбиције су средина табеле, он хоће прво мјесто. Нисмо спремни на то сада, али видјећемо сљедеће сезоне. Познајем Дарка, знам га врло добро, знам његове амбиције. Мислим да ћемо са њим бити не задовољни, него презадовољни. Велики су градови, Бањалуке, Бијељине, Приједора, Фоче. То су мало веће средине, али надам се да ћемо успјети да се одржимо у горњем дијелу табеле.

Дарко Војводић је истакао како се не осјећа као странац у Војковићима јер је окружен људима са којима је пријатељ већ дуже вријеме.

- Доста се познајемо из неког ранијег периода. Морам истаћи да сам задовољан што сам дио породице. Заиста ми је задовољство бити дио Фамосове породице. То су прве импресије. Пред нама је један велики посао, који није нимало лаган. Оно што је добро је да је Фамос у првој години, која је по прирои ствари јако тешка успио да остане у лиги. И мислим да су људи који су водили Фамос у претходном периоду урадили прави посао, и свака им част. Остаје нам да унаприједимо екипу Фамоса, да будемо боље пласирани. Јако ми је драго да је Божовић изнио амбиције клуба. И да није рекао, моје амбиције би то биле, међу првих пет. Гледајући себе у прошлом периоду то су све прва или друга мјеста и ја се надам да ће бити једна успјешна и једна јако квалитетна сезона. Када то кажем мислим и на омладинске категорије, које заједно са првом екипом морају направити искорак. Не сумњам у све нас, и одговорно вам тврдим да ће Фамос ићи узлазном путањом - рекао је Дарко Војводић, па додао:

- Сва моја запажања када је Фамос у питању говоре да се требамо појачати. Знате да сам водио Слободу из Новог Града и играо против Фамоса овдКе и Фамос је ту утакмицу одиграо квалиеттно. Генерално су одиграли квалитетно, нарочито завршницу сезоне. Видићемо шта фали, шта нам је неопходно. Ја сам мало другачији тренер и од Шешлије и од Дрињака, који је мој пријатељ и кога искрено волим. Имам мало друге захтјеве и према играчима, имам другачије методе рада. Видите, Слобода је први дио првенства имала један пораз, са 12-13 играча, четири бода мање од првог. А видите и други дио првенства. Ја се надам да ћу са Фамосом исјети оно што сам са Слободом. Неће бити фолирања, мушки и мораће се на сваку лопту. Знам себе, знам на који начин се то ради. Не волим причати у првом лицу једниние, али сам једини који је освојио Прву лигу и Републике Српске и ФБиХ, колико пута сам био јесењи првак, вицепрвак. У фудбалу ништа није случајно, ништа се не може сакрити, нити представити већим што јесте. Све је онако како јесте и како може да буде. Све ово што сам набројао ми ништа не значи. На новом сам почетку, треба ми нова енергија и сви ови резултати ми не значи ако не направимо са Фамосом не направим оно што очекујете. Овај посао нас тјера да будемо све бољи и бољи. Сигуран сам да ће Фамос играти боље.

Слика

Фото: Центар за културу и информисање Источна Илиџа

У стручном штабу би са Дарком Војводићем требао бити Зоран Кокот.

- Немам људе које водим са собом, радим са нашим тренерима да могу остати послије мене. Ово је једна филозофија и концепт којег нема свугдје. Јако је тешко некоме доћи послије мене да буде тренер. Неко ко буде одавде са мном радио, а ја бих лично волио да буде Зоран Кокот и мислим да би он могао да буде прави тренер, неко ко ће водити Фамос десет година, да се не морамо хватати за некога са стране. Ја се не сматрам са стране, то су људи који су били уз мене и када сам био у Славији. Лично сматрам да сам код куће. Сутра када стаса неки прави тренер, онда може у миру да ради и направи резултат. Видите и сами да нема тренера. Не морам вам ни рећи да сам се уназад двије године повукао из јавног жвиота због приватних проблема. Одбио сам сигурно 15-20 понуда. Колико год треба квалитетних играча, треба и квалитетних тренера.

Коментари 0
Повезане вијести
Реми Фамоса и Алфа Модриче Реми Фамоса и Алфа Модриче
У „Фамосу“ желе максималан учинак до краја: Сачувати примат домаћег терена У „Фамосу“ желе максималан учинак до краја: Сачувати примат домаћег терена
Војводић: Ово је година на коју треба да будемо поносни Војводић: Ово је година на коју треба да будемо поносни
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    4h 27m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    4h 32m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    5h 24m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    17h 54m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    5h 38m
    0