Дарко Војводић са „мотористима“ биљежи добре резултате: „Фамос“ може још боље

28.09.2023. 08:51
2
ИЗВОР: glassrpske.com

Фудбалери Фамоса, који су прошле сезоне практично до посљедњег кола страховали за опстанак у прволигашком друштву у новом шампионату пружају далеко боље партије, а многи симпатизери популарних моториста сматрају да је главни разлог за то долазак на чело стручног штаба искусног стручњака Дарка Војводића.

Он је на кормило екипе из Источне Илиџе дошао 21. јуна и одмах промијенио неке навике код играча, али и у клубу.

- Није се много промијенио играчки кадар Фамоса у односу на прошлу сезону, али промијениле су се неке ствари на тренинзима, самом приступу утакмицама. Није на почетку било лако, јер су фудбалери били научени на нешто сасвим друго. Тешко је за кратко вријеме промијенити ментални склоп и њихове дугогодишње навике, али на добром сам путу. Што смо више заједно синергија између нас је све јача и вјерујем да ће бити још боље - нагласио је Војводић.

За то и не треба да чуде добри резултати на почетку сезоне, као ни три везане побједе Фамоса.

- Откако сам преузео екипу евидентан је напредак у односу на прошлу сезону, међутим, сигуран сам да ово није случајно и да у наредном периоду можемо очекивати још квалитетнија издања - наставио је Војводић.

Управа клуба пред стручни штаб и играче као једини циљ поставила је да сачувају првиолигашки статус.

- Вјерујем да опстанак не би требало да дође у питање, а моја жеља је да Фамос постане стабилан прволигаш. Нико нам не брани ни да будемо у самом врху, ни пети, ни десети, али по мом мишљењу је најважније да играчи на терену испуне оно што се од њих тражи. Ако тако буде, онда ова екипа може остварити и далеко више циљеве - рекао је Војводић.

Осим Фамоса на овој регији гравитирају још два прволигаша Славија и Романија.

- Велика је то ствар за Подручни савез сарајевско-романијске регије и надам се да ће сви остати у овом рангу такмичења. Међутим, свима треба да буде јасно да носилац фудбала треба да буде Славија, а да сви остали клубови буду у њеној служби. Према мом мишљењу соколовима је мјесто у Премијер лиги и надам се да ће се то у наредним сезонам и десити - нагласио је Војводић.

До 1. јуна био је предсједник прволигаша „Сутјеске“ из Фоче.

- Рођен сам у том граду и волим „Сутјеску“, али није то посао за мене. Моје је мјесто уз линију и на тренингу, јер сматрам да једино ту могу да полажем шта знам и чему ме је фудбал све научио - додао је Војводић.

 

Аутор: Дарко Пашагић

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Milan 26.10.2023. 07:23
    Ovaj iz i.ilidze lupeta ko maksim po diviziji
    Nemas ti pojma
    Ljubomoran di pa zato pricas tako
  • Generic placeholder image
    Istocna ilidza 28.09.2023. 17:16
    Cuj nije se promenio sastav ekipe. Znas li ti da je u ekipi ostalo 3-4 igraca od prošle godine. Znas li ti da sad na utakmici Famosa nema 50 navijacau to je pomak neki, masala sjebaste klub.
Повезане вијести
Реми Фамоса и Алфа Модриче Реми Фамоса и Алфа Модриче
У „Фамосу“ желе максималан учинак до краја: Сачувати примат домаћег терена У „Фамосу“ желе максималан учинак до краја: Сачувати примат домаћег терена
Војводић: Ово је година на коју треба да будемо поносни Војводић: Ово је година на коју треба да будемо поносни
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    1h 45m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    1h 50m
    1
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    15h 12m
    0
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    2h 42m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    2h 56m
    0