Дејан Рашевић ставио тачку на импозантну каријеру (ФОТО)

20.07.2023. 13:53
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Пријатељском утакмицом у Фочи између “Сутјеске” и мостарског “Вележа”, од активног играња фудбала опростио се Дејан Рашевић, фочански фудбалер који је у 22 године дугој каријери наступао за бројне клубове у Премијер лиги БиХ и Првој лиги Српске.

На истом мјесту гдје је 2001. године све почело, када је дебитовао за први тим “Сутјеске”, Рашевић је ставио тачку на импозантну фудбалску каријеру.

Седмица “Сутјеске”, у сусрету са својим некадашњим клубом из Мостара одиграо је првих седам минута, а онда је услиједио званичан опроштај.

Уз заграљаје и поздраве са играчима оба тима и аплаузе са трибина,  Рашевић је у сузама напустио травњак.

За успомену на играчке дана од свог матичног клуба добио је урамљени дрес са бројевима 7 и 350, а од Вележа урамљени дрес са бројем 22.

У својој богатој каријери, у сениорском фудбалу одиграо је 550 утакмица и постигао 177 голова.

У Фудбалском клубу “Сутјеска”, у којем је неколико сезона носио и капитенску траку, овај врсни голгетер за први тим је одиграо 350 утакмица и постигао 117 голова.

Слика

Фото: radiofoca.com

За осам година играња за разне клубове у БиХ скупио је 200 наступа и дао 60 голова.

Наступао је за „Радник“ из Бијељине, „Леотар“ из Требиња, „Славију“ из Источног Сарајева, „Борац“ из Бањалуке, „Вележ“ из Мостара и „Дрину“ из Зворника.

У сезони 2011/2012. изабран је у најбољу поставу Премијер лиге БиХ и био је најбољи стријелац лиге.

Каријеру је завршио без иоле озбиљније повреде у четрдесетој години.

Рашевић каже да је сваки крај тужан, али да је он истовремено веома срећан јер је иза себе оставио велика дјела.

- Фудбалу сам дао много, мислим да ми је то фудбал и вратио. Што се тиче Фудбалског клуба “Сутјеска”, од почетка је то све узајамном љубављу функционисало- овај клуб ме је винуо и много ми дао и ја сам то гледао кроз сав овај период боравка у клубу да вратим на најбољи могући начин. Мислим да сам то и остварио, тако да могу бити срећан. Ниједну мрљу на свом имену и презимену немам, тако да кад све сагледам могу бити препоносан - рекао је Рашевић.

Срећан је и што је мостарски “Вележ”, један од великих клубова за које је наступао, без поговора прихватио позив да увелича његов опроштај и то на сaмо десет дана пред почетак такмичења у Премијер лиги БиХ.

- То је доказ какав сам траг оставио у Мостару. Ја им се захваљујем и желим “Вележу” да оствари све зацртане циљеве у наредној сезони. Носио сам тај дрес, знам колико је тежак, имао сам среће, знања и квалитета да будем дио тог великог клуба - наводи Рашевић.

Присјећајући се окршаја из Премијер лиге БиХ, прича да је било доста важних утакмица када су се борили за излазак у Европу, па се дешавало да, када се изборе, не добију лиценцу, али да му је у посебном сјећању остао меч између “Славије”, чији је дрес тада носио, и тузланске “Слободе”.

- Задње коло, требала нам је побједа од два гола разлике да останемо у лиги и добили смо “Слободу” 2:0. У том тренутку та утакмица је била као утакмица за титулу - присјећа се Рашевић.

Посљедњих неколико сезона играо је у свом матичном клубу, гдје је и почео каријеру, а од маја прошле године је смањивао интензитет наступа да би постепено, без наглог прекида, играње привео крају.

Слика

Фото: radiofoca.com

Завршио је играчку каријеру, али остаје у фудбалу и у “Сутјесци”, као тренер млађих селекција.

- Лига Републике Српске је више развојна лига, идеална за младе играче, и “Сутјеска” треба да се базира на свој играчки кадар. Млади играчи у Фочи имају све услове, требају да додају у брзину више, да више желе, више уче, да добију прилику да оду у један овакав клуб попут “Вележа”. Ја сам кроз своју каријеру представљао и свој град, тако да вјерујем да су у клубовима за које сам наступао врата отворена за талентоване играче из Фоче - сматра Рашевић.

Он се захвалио начелнику општине Милану Вукадиновићу, директору Студентског дома Далибору Пљеваљчићу и предсједнику “Сутјеске” Дарку Војводићу што су помогли да клуб из Мостара први пут дође у Фочу и да све протекне у најбољем реду.

Капитен “Вележа” Денис Звонић, некадашњи саиграч Дејана Рашевића, о њему има само најљепше ријечи.

- Један искрен и позитиван момак, за примјер, поготово нама млађима који смо тада долазили у “Вележ” давао је само најбоље примјере, како на терену, тако и ван њега и на томе му се много захваљујем. Публика у Мостару памтиће га и по головима и по пожртвованости, давао је задњи атом снаге коју год утакмицу да је играо, било пријатељску или првенствену, тако да млађе генерације доста тога могу од њега научити - рекао је Звонић.

Он се захвалио “Сутјесци” на срдачном пријему и додао да ће се “Вележ” врло радо Фочацима одужити у Мостару.

Шеф стручног штаба “Вележа” Недим Јусуфбеговић каже да му је драго што су добили прилику да увеличају опроштај свог некадашњег играча.

- Велики професионалац, човјек са јасним ставом и великом одлучношћу и сигурно да може бити поносан на своју каријеру. Уклопила нам се утакмица у наш план, тако да смо ову свечаност уклопили у наш припремни период, због чега смо срећни. “Сутјеска” се потрудила да нам буде добар домаћин и она јесте била добар домаћин, сјајно смо се осјећали у Фочи. Велико хвала и надам седа је ово било на обострано задовољство - навео је Јусуфбеговић.

Капитен “Сутјеске” Никола Мојовић истиче да је Дејан Рашевић велики професионалац, који је оставио дубок траг у свим клубовима за које је играо, те да може да буде узор млађим играчима како један фудбалер треба да се понаша.

Слика

Фото: radiofoca.com

- Био је дуго мој саиграч, много тога смо прошли заједно и у своје и у име екипе желим да му се захвалим на свему што је за нас учинио. Дејо свакако остаје дио нас, тренер је млађим селекцијама, остаје у клубу јер је то својим играма и понашањем заслужио - поручио је Мојовић.

Екипа “Сутјеске”, која се тек недавно окупила и почела припреме за наредну прволигашку сезону, пружила је добар отпор премијерлигашу из Мостара.

Пријатељски сусрет завршен је побједом гостију 2:0.

Пише: Игор Јанковић

Коментари 0
Повезане вијести
Реми Фамоса и Алфа Модриче Реми Фамоса и Алфа Модриче
Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
Сабор хорова на платоу Светосавског храма Сабор хорова на платоу Светосавског храма
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    12h 7m
    8
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    10h 9m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    9h 2m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    9h 7m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    8h 10m
    1