Тошић: Туризам у Источном Сарајеву у експанзији

06.10.2019. 11:08
0
ИЗВОР: СРНА

Директор Туристичке организације „Јахорина“ града Источно Сарајево Игор Тошић рекао је да је туризам у Источном Сарајеву у експанзији и када је ријеч о инвестицијама и реализацији многих пројеката, али и што се тиче броја долазака и ноћења туриста.

Тошић је рекао Срни да се број долазак и ноћења туриста за три године утростручио и да и даље иде узлазном путањом захваљујући инвестицијама које су реализоване у право вријеме и које су употпуниле садржаје и уклониле највеће недостатке.

Он је истакао да је све то пратила и добра промоција туристичких потенцијала града Источно Сарајево.

Тошић је навео да је успјешну љетну сезону обиљежио „алпин костер“ на Јахорини који је најдужи у овом дијелу Европе и адреналински туристички садржај који је привукао многе госте који до сада нису долазили на планину.

-Љетна туристичка сезона ове године је за 30 одсто боља од претходне која је у односу на претпрошлу исто за толико боља - рекао је Тошић.

Према његовим ријечима, да су Јахорина и остали туристички садржаји на подручју Источног Сарајева све интересантнији за стране туристе и нова тржишта, показује и чињеница да су за 12. октобар свој долазак најавили новинари и тур-оператери из Русије, а 17. октобра делегација из Кине која жели да се упозна о туристичкој понуди.

-Све нам то даје за право да тврдимо да смо јако интересантни и да туризам у Источном Сарајеву има озбиљну перспективу, што нам је сатисфакција за даљи рад - истакао је Тошић.

Он је изразио увјерење да ће се са инвестицијама које су планиране за наредну годину задржати тренд раста туриста.

Директор Туристичке организације „Јахорина“ напоменуо је да је у првом плану изградња кабинске гондоле са подручја општине Источно Ново Сарајево до Дворишта, па на Јахорину, која ће да отвори планину и пружи прилику овој општини да отвори врата за инвеститоре који желе да улажу у угоститељски и хотелски сектор.

Тошић је подсјетио да је најављена и изградња друге фазе кабинске гондоле која иде са Равне Планине до врха Јахорине, што отвара могућности за нове инвестиције на подручју општине Пале.

-И кабинска гондола на Јахорини, чије отварање је планирано 30. новембра, сигурно ће да потврди озбиљност овог ски-центра јер је она позиционирана тако да може да ради и када вјетар не буде дозвољавао да ради остали вертикални транспорт - навео је Тошић.

Он је нагласио да је за идућу годину на Јахорини планирана изградња два авантура парка који ће бити на врху планине поред вјештачког језера које ће да буде амбијентално уређено и биће љетна атракција.

Тошић је напоменуо да су у току припреме за предстојећу зимску туристичку сезону, чије је отврање планирано у децембру.

Коментари 0
Повезане вијести
Игор Тошић напустио ПДП Игор Тошић напустио ПДП
Усвојена одлука о изради ревизије регулационог плана за подручје Јахорине Усвојена одлука о изради ревизије регулационог плана за подручје Јахорине
Игор Тошић нови предсједник ОО ПДП Пале Игор Тошић нови предсједник ОО ПДП Пале
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    10h 27m
    8
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    23h 37m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    8h 29m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    22h 28m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    7h 22m
    0