Демонстранти у Подгорици траже оставку Ђукановића

08.02.2020. 09:30
0
ИЗВОР: Srna

Група грађана из П/ре/окрет за вечерас је најавила протест у Подгорици с циљем, како су навели, да поруче црногорском предсједнику Милу Ђукановићу да мора да оде са власти, а представницима Министарства унутрашњих послова (МУП) да им је обавеза да штите становништво од криминала.

Протест испред зграде предсједника Црне Горе најављен је за 18.00 часова, након чега је планирана протестна шетња до МУП.

– Све и да се забораве и опросте изјаве предсједника државе Мила Ђукановића деведесетих, афере и затворене фабрике, довољно је оно што је предсједник посљедњих мјесец и по урадио и изговорио да му јасно кажемо – `Мораш да идеш!`- истичу из П/ре/окрета.

Организатори протеста истичу, између осталог, да је Ђукановић у једној од изјава претходних дана индиректно пријетио прогоном неистомишљеника.

– Више од 200.000 људи се побунило због спорног Закона о слободи вјероисповијести, и умјесто да опет размисли он назива све који су изразили незадовљство лудацима, на те лудаке шаље кордоне полиције, хапси у глуво доба ноћи, претреса куће, баца сузавац – подсјећају организатори.

У саопштењу се наводи да је сасвим прихватљиво да Ђукановић, који је лидер ДПС, својим политичким пратиоцима, члановима странке, пошаље упозорење да бирају између Српске православне цркве (СПЦ) и ДПС, али да је “крајње фашистички и нецивилизацијски” да свим грађанима који раде у јавном сектору поручи да ако желе да буду у мишљењу независни, напусте посао, односно чак да напусте државу.

У Црној Гори је крајем децембра прошле године усвојен Закон о слободи вјероисповијести којим је предвиђено да држава постаје власник свих вјерских објеката изграђених до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од вјерских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор вјерника Српске православне цркве у Црној Гори због чега су организовани молебани и литије широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 23m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    17h 56m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    17h 37m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    22h 48m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    22h 2m
    0