Детаљи акције хапшења у Лапишници

07.02.2022. 12:11
0
ИЗВОР: Катера

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево су дана 6. 2. 2022. године кренули у потјеру са возилом марке „опел“,  које се удаљило према Кантони Сарајево, а које се није зауставило приликом саобраћајне контроле у мјесту Хан Дервента, општина Пале.

Током потјере из возила је на магистрални пут М5 у правцу Сарајева избачена црна ПВЦ врећа, у којој је увиђајем утврђено да се налази пет пакета са садржајем суве узељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуана, укупне бруто масе 5.446,00 грама, саопштено је из ПУ Источно Сарајево.

Путнички аутомобил су зауставили припадници Министарства унутрашњих послова  Кантона Сарајево у мјесту Лапишница у општини Стари Града у Кантону Сарајево и том приликом слободе су лишена лица иницијалал А.П, А.А. и А.Х, сви из Сарајева.

Извршени су претреси станова и других просторија које користе наведена лица, као и возила „опел“ у којем је пронађено ватрено оружје - два пиштоља марке „CZ“ и „Browning“ , као и 14 комада метака.

Након криминалистичке обраде наведена лица ће уз извјештај о почињеним кривичним дјелима „Неовлаштна производња и промет опојних дрога“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ бити предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.                                  

Коментари 0
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Најчитаније
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    35m
    1
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    14h 36m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    18h 58m
    4
  • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
    19h 23m
    0
  • Лука Глигорић ученик генерације Средње школе „28. јуни“
    17h 13m
    1