Detalji akcije hapšenja u Lapišnici

07.02.2022. 12:11
0
IZVOR: Katera

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo su dana 6. 2. 2022. godine krenuli u potjeru sa vozilom marke „opel“,  koje se udaljilo prema Kantoni Sarajevo, a koje se nije zaustavilo prilikom saobraćajne kontrole u mjestu Han Derventa, opština Pale.

Tokom potjere iz vozila je na magistralni put M5 u pravcu Sarajeva izbačena crna PVC vreća, u kojoj je uviđajem utvrđeno da se nalazi pet paketa sa sadržajem suve uzeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, ukupne bruto mase 5.446,00 grama, saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Putnički automobil su zaustavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova  Kantona Sarajevo u mjestu Lapišnica u opštini Stari Grada u Kantonu Sarajevo i tom prilikom slobode su lišena lica inicijalal A.P, A.A. i A.H, svi iz Sarajeva.

Izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija koje koriste navedena lica, kao i vozila „opel“ u kojem je pronađeno vatreno oružje - dva pištolja marke „CZ“ i „Browning“ , kao i 14 komada metaka.

Nakon kriminalističke obrade navedena lica će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Neovlaštna proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.                                  

Komentari 0
Povezane vijesti
Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
Četiri lica povrijeđena u sudaru na Lapišnici Četiri lica povrijeđena u sudaru na Lapišnici
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    18h 39m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    22h 18m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    16h 48m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    5h 29m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    3h 15m
    0