Детаљи акције "Токио": Одузето пет возила, новац, пиштољи, муниција

12.12.2023. 10:58
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а под надзором Тужилаштва БиХ у оквиру акције "Токио" пронашли су и привремено одузели пет аутомобила, новац у износу од 3.300 евра и 1.800 КМ, шест мобилних телефона, три пиштоља, као и 189 комада муниције различитог калибра.

Такође, како је саопштено из МУП-а Српске, одузети су и роковници са евиденцијама и забиљешкама за које се сумња да се односе на продају опојне дроге, два скупоцјена ручна сата, банковне картице, смеђа биљна материја која асоцира на опојну дрогу хашиш бруто масе 12 грама и друго.

Када је ријеч о аутомобилима, одузети су голф 7,  волксваген поло, ауди РС3,  форд фокус и шкода октавиа.

Подсјетимо, у оквиру ове акције ухапшен је Младен Самарџија, један од најтраженијих европских бјегунаца, а за њим је Словенија расписала међународну потјерницу јер је недоступан правосудним органима те земље који га потражују ради вођења поступка за организовани криминал и трговину наркотицима.

За иста дјела осумњичен је и у БиХ.

Како је раније саопштио МУП Српске, истрага против њега вођена је у сарадњи са Тужилаштвом БиХ, те је документовано да је Самарџија након бјекства из Словеније наставио да руководи организованом криминалном групом која се бави међународном трговином  опојним дрогама на подручју Европске уније, БиХ, Србије и Црне Горе.

- Истрагом је документован превоз и продаја преко 40 килограма опојне дроге кокаин и пола килограма опојне дроге хероин. До сада је одузет један килограм кокаина, 8.000 КМ, 122.580 евра, четири пиштоља, лаптоп, више мобилних телефона, мања количина марихуане, 20 комада метака калибра 9x19 мм и више возила - саопштио је МУП Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Српски цариници у плишаном меди нашли килограм дроге (ФОТО) Српски цариници у плишаном меди нашли килограм дроге (ФОТО)
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    20h 35m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 31m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    19h 35m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    16h 28m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    18h 25m
    0