Деветогодишња дјевојчица се опоравља након тешке саобраћајне несреће

30.05.2020. 21:37
0
ИЗВОР: СРНА

Деветогодишња дјевојчица, која је повријеђена у судару аутобуса и аутомобила на магистралном путу Никшић-Подгорица, успјешно се опоравља након операције, рекао је директор никшићке болнице Илија Ашанин.

Ашанин је подсјетио да је дјевојчица имала крварење у стомаку и да је сада, након што је оперисана, стабилних виталних параметара.

Дјевојчицу и друге повријеђене у јутрошњој саобраћајној несрећи посјетио је министар здравља Кенан Храповић.

Пет пацијената је због озбиљности повреда задржано у Јединици интензивне његе, а два повријеђена су на Одјељењу опште хирургије и ортопедије.

- Два пацијента су под даљим надзором, планирамо да урадимо још неке дијагностичке процедуре и процијенимо да ли у овом тренутку треба радити било који оперативни захват који би до краја ријешио њихове здравствене проблеме - додао је Ашанин.

Храповић је повријеђенима пожелио брз опоравак, а породицама трагично преминулих упутио саучешће, саопштено из Министарства здравља.

Он је похвалио брзу реакцију здравствених служби, прије свега Завода за хитну медицинску помоћ, Дома здравља и свих екипа које су у најкраћем могућем року стигле на мјесто несреће.

У саобраћајној несрећи која се догодила јутрос око 8.20 часова на магистралном путу Никшић-Подгорица, погинуле су двије особе, а 26 је повријеђено.

Коментари 0
Повезане вијести
Mладић погинуо у саобраћајној несрећи код Пала Mладић погинуо у саобраћајној несрећи код Пала
У саобраћајној несрећи у Невесињу погинула осамнаестогодишња дјевојка У саобраћајној несрећи у Невесињу погинула осамнаестогодишња дјевојка
Погинула жена пјешак Погинула жена пјешак
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 6m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 5m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 41m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 2m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 45m
    9