Дезинформације да горе материје штетне по здравље

11.08.2019. 10:27
0
ИЗВОР: is-radio.com

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубића Ћосић у изјави за ИС Радио одао је призање припадницима Ватрогасне јединице Источно Сарајево, али и њиховим колегама из Федерације и ватрогасној бригади ЕУФОР-а,који су заједничком акцијом током цијелог јучерашњег дана и цијеле ноћи успјели да смире пожар на објектима бившег РАОП-а, и да ватрену стихију ставе под контролом како не би дошло  до даљег ширења.

„Желим истаћи да нема ништа од пласираних дезинформацијама да се ради о запаљењу отровних материја које су штетне по здравље људи. Истичем да је пожар обухватио кровну конструкцију, те га је управо због висине било тешко локализовати“, истакао је Ћосић за ИС Радио.

Начелник општине Источно Ново Сарајево истиче да је најважније да није било људских жртава, али да материјална штета постоји на објектима бившег РАОП-а.

„Ја се надам да ће припадници МУП РС радити на откривању узрока пожара, да би се утврдило зашто је дошло од овога и која је штета причињена“,истакао је Ћосић.

Начелник општине Источно Ново Сарајево истиче да је у једном тренутку постојала опасност да пожар измакне контроли и да се прошири на стамбена насеља, али да је реакцијом припадника ватрогасних јединица такав сценарио  избјегнут.

Ћосић наглашава да ће пожар бити у локализован у наредна 2-3 сата, те је још једном захвалио припадницима ватрогасне јединице Града Источно Сарајево на надљудским напорима у гашењу овог пожара.

Коментари 0
Повезане вијести
Локализован пожар у селу Кула Локализован пожар у селу Кула
Ухапшено осам људи у вези са пожаром у ноћном клубу Ухапшено осам људи у вези са пожаром у ноћном клубу
Расте број жртава пожара у ноћном клубу Расте број жртава пожара у ноћном клубу
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    14h 51m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    12h 53m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    11h 46m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    11h 51m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    10h 54m
    1