Дежурне екипе провешће ноћ уз ријеке на територији Источне Илиџе

05.11.2021. 17:53
0
ИЗВОР: Катера

Штаб за ванредне ситуације Општине Источна Илиџа одржао је сједницу, којој су, поред представника општине, присуствовали и представници ЈП „Водовод и канализација“ Источно Сарајево и Полицијске станице Источна Илиџа.

Екипе и тимови су цијели дан на терену и у поплављеним насељима, гдје се, прављењем насипа и уз помоћ механизације, настојао заштитити сваки дио општине.

Послије анализирања тренутне ситуације, Штаб је направио је план и распоред активности за даље, уз дефинисање потреба за опремом, људством и механизацијом у сваком насељу појединачно.

Екипе општине су упућене на дежуре у најкритичнија подручја, а број Цивилне заштите општине Источна Илиџа 057 316 027 биће на располагању грађанима цијелу ноћ.

Према информацијама директора ЈП „Водовод и канализација“ Источно Сарајево, водоснабдијевање на подручју општине је уредно, а слабији притисак воде се очекује у насељу Горњи Которац.

Командир Полицијске станице Источна Илиџа Миран Мрдић нагласио је да је безбједносна ситуација редовна и да су екипе полиције стављење на располагање општини Источна Илиџа.

Такође, нагласио је да је магистрални пут Сарајево – Фоча затворен за теретни саобраћај, а да је на територији Источне Илиџе затворене су улице Милоша Црњанског и Прве сарајевске бригаде.

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 7m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    13h 21m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    11h 11m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    14h 26m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    9h 9m
    0