Dežurne ekipe provešće noć uz rijeke na teritoriji Istočne Ilidže

05.11.2021. 17:53
0
IZVOR: Katera

Štab za vanredne situacije Opštine Istočna Ilidža održao je sjednicu, kojoj su, pored predstavnika opštine, prisustvovali i predstavnici JP „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo i Policijske stanice Istočna Ilidža.

Ekipe i timovi su cijeli dan na terenu i u poplavljenim naseljima, gdje se, pravljenjem nasipa i uz pomoć mehanizacije, nastojao zaštititi svaki dio opštine.

Poslije analiziranja trenutne situacije, Štab je napravio je plan i raspored aktivnosti za dalje, uz definisanje potreba za opremom, ljudstvom i mehanizacijom u svakom naselju pojedinačno.

Ekipe opštine su upućene na dežure u najkritičnija područja, a broj Civilne zaštite opštine Istočna Ilidža 057 316 027 biće na raspolaganju građanima cijelu noć.

Prema informacijama direktora JP „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo, vodosnabdijevanje na području opštine je uredno, a slabiji pritisak vode se očekuje u naselju Gornji Kotorac.

Komandir Policijske stanice Istočna Ilidža Miran Mrdić naglasio je da je bezbjednosna situacija redovna i da su ekipe policije stavljenje na raspolaganje opštini Istočna Ilidža.

Takođe, naglasio je da je magistralni put Sarajevo – Foča zatvoren za teretni saobraćaj, a da je na teritoriji Istočne Ilidže zatvorene su ulice Miloša Crnjanskog i Prve sarajevske brigade.

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    11h 33m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 17m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    2h 1m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    5h 2m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    22h 44m
    0