Директор полиције рекао да није искључено да Јовановићу неко помаже

28.12.2019. 10:40
0
ИЗВОР: Srna

Интензивна потрага за дванаестогодишњом Моником Каримановић и отмичарем Нинославом Јовановићем и даље траје, а није искључена ни могућност да отмичару неко помаже, изјавио је директор полиције Србије Владимир Ребић.

Ребић је за Радио-телевизију Србије рекао да је Јовановић асоцијалан, али да су пронађени неки људи са којима је био у контакту.

Он је истакао да је овај случај приоритет полиције, која је на терен упутила најбоље људе. У потрагу за дјевојчицом, каже, укључено је 600 људи.

Полиција је претражила око 50 села и заселака на којима би Јовановић могао да се крије са девојчицом.

Ребић је истакао да снијег, који се очекује наредних дана, неће омести полицију, али се нада да Јовановића хоће, јер користе и термовизијске камере.

Ребић је нагласио да полицију у оптимизму држи чињеница да Јовановић у претходним случајевима није убијао своје жртве.

– Колеге из нишке полиције радиле су његов профил, ангажовани су психолози, скенирано је његово понашање, покривамо локације које су његове опсесије, не могу због истраге да кажем које су – рекао је Ребић.

Одговарајући на питање да ли је овако нешто могло да се предупреди, Ребић је објаснио како на основу тренутних прописа није постојао механизам за тако нешто и да је учињено све да се Јовановић држи под оперативном контролом.

– Наш закон не препознаје друге методе као што је чиповање педофила. Имамо регистар, али не знамо гдје се они крећу. Данас за то имамо доживотне казне – рекао је Ребић.

Коментари 0
Повезане вијести
Иран мобилише војску у потрази за хеликоптером у којем је био Раиси Иран мобилише војску у потрази за хеликоптером у којем је био Раиси
Ирански званичник: Хеликоптер се срушио, живот предсједника у опасности Ирански званичник: Хеликоптер се срушио, живот предсједника у опасности
Нема одустајања: Потрага за рударом и даље траје Нема одустајања: Потрага за рударом и даље траје
Најчитаније
 • Слана бајадера
  16h 39m
  0
 • Злочин у Варварину
  16h 14m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  9h 16m
  1
 • Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни
  8h 9m
  6
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  9h 30m
  0