Директор полиције рекао да није искључено да Јовановићу неко помаже

28.12.2019. 10:40
0
ИЗВОР: Srna

Интензивна потрага за дванаестогодишњом Моником Каримановић и отмичарем Нинославом Јовановићем и даље траје, а није искључена ни могућност да отмичару неко помаже, изјавио је директор полиције Србије Владимир Ребић.

Ребић је за Радио-телевизију Србије рекао да је Јовановић асоцијалан, али да су пронађени неки људи са којима је био у контакту.

Он је истакао да је овај случај приоритет полиције, која је на терен упутила најбоље људе. У потрагу за дјевојчицом, каже, укључено је 600 људи.

Полиција је претражила око 50 села и заселака на којима би Јовановић могао да се крије са девојчицом.

Ребић је истакао да снијег, који се очекује наредних дана, неће омести полицију, али се нада да Јовановића хоће, јер користе и термовизијске камере.

Ребић је нагласио да полицију у оптимизму држи чињеница да Јовановић у претходним случајевима није убијао своје жртве.

– Колеге из нишке полиције радиле су његов профил, ангажовани су психолози, скенирано је његово понашање, покривамо локације које су његове опсесије, не могу због истраге да кажем које су – рекао је Ребић.

Одговарајући на питање да ли је овако нешто могло да се предупреди, Ребић је објаснио како на основу тренутних прописа није постојао механизам за тако нешто и да је учињено све да се Јовановић држи под оперативном контролом.

– Наш закон не препознаје друге методе као што је чиповање педофила. Имамо регистар, али не знамо гдје се они крећу. Данас за то имамо доживотне казне – рекао је Ребић.

Коментари 0
Повезане вијести
Убиство код Широког Бријега Убиство код Широког Бријега
Одбјегли лав у Црној Гори није пронађен, потрага се наставља Одбјегли лав у Црној Гори није пронађен, потрага се наставља
Радник Дома "Рада Врањешевић" и педофил из Модриче злостављали исту дјевојчицу Радник Дома "Рада Врањешевић" и педофил из Модриче злостављали исту дјевојчицу
Најчитаније
 • Незгода у Дечанској улици, аутомобил откинуо стуб уличне расвјете
  7h 25m
  0
 • Ухапшена лица због крађе у Источном Новом Сарајеву
  19h 27m
  0
 • Минималац у Српској 650 КM
  13h 40m
  0
 • Да ли се некадашњи гигант дефинитивно гаси?
  15h 29m
  0
 • Свједок: Причао сам са дјететом да не чује како му силују мајку
  15h 6m
  0