Дивац поново ''продаје'' километре на полумаратону како би помогао одлазак каратисткиње Славије на Свјетско првенство

04.09.2019. 23:06
0
ИЗВОР: sportdc.net

Каратискиња Славије, Марина Куртеш, освајањем златне медаље на првенству Босне и Херцеговине прошлог викенда стекла је право наступа на Свјетском првенству за кадете, јуниоре и млађе сениоре у Сантиаго де Чилеу, главног граду Чилеа.

За пласман на Свјестко првенство потребно је 6.000 КМ, а њен клуб Карате клуб ''Славија'' није у могућности то тренутно да исфинансира, о чему је говорио и њен тренер, те се затражила помоћ власти како би бисер бх. каратеа отишао на Свјетско првенство. И док се чека реакција локалних, градских, ентитеских или државних власти, ствар у своје руке је преузео Небојша Мичић- Дивац. Некадашњи спортски радник, кошаркаш и секретар Кошаркашког клуба Славија, данас запослен на другој позицији, рекреативно се бави трчањем, те је одлучио да на полумаратону ''продаје'' километре и да на тај начин помогне одлазак Марине на Свјетско првенство.

- Искрено, све је дошло некако непланирано. Имао сам неке повреде у задње вријеме, нисам се ни пријавио за овогодишњи полумаратон, али када сам видио апел путем медија за Марину и њен одлазак на Свјетско првенство одлучио сам да покушам истрчати и прикупити нешто новца, као што сам и прошле године, рекао нам је Небојша Мичић, који је поставио цијену од минимално 10 КМ по километру за свакога ко жели купити, а истовремено омогућио је и да све привредне субјекте да се рекламирају на његовом дресу уз новчану накнаду која би такође ишла за Маринин пут у Чиле. За све додатне информације, као и куповину километара, Дивца можете контактирати путем Facebooka.

Иначе, ово није први пут да Дивац продаје километре. Прошлог септембра је на Сарајевском полумаратону трчао за Атлетски клуб ''Источно Сарајево'', којем су непосредно прије тога опљачкане просторије и украдена опрема за тренинг, те је тада ''продао'' километре у вриједности од 1020 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Марина Куртеш носила заставу на отварању БРИКС игара: "Било је величанствено" Марина Куртеш носила заставу на отварању БРИКС игара: "Било је величанствено"
Куртеш: Част је носити заставу Српске на спортским играма у Казању Куртеш: Част је носити заставу Српске на спортским играма у Казању
Марина Куртеш поново првакиња Босне и Херцеговине Марина Куртеш поново првакиња Босне и Херцеговине
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 6m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 48m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 16m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 37m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 46m
    0