Ђајић не иде за Словенију, добио нови директорски мандат у УКЦ Српске

03.10.2022. 13:07
2
ИЗВОР: capital.ba

Иако није успио да поправи рејтинг СНСД-а у Бањалуци, све је извјесније да предсједник Градског одбора ове странке у Бањалуци Владо Ђајић неће паковати кофере за Словенију, како је то најавио у случају да његова странка не побиједи на изборима. Осим што кандидати СНСД-а воде у трци за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ, Ђајић се три дана пред изборе за сваки случај побринуо да добије нови четворогодишњи мандат на челу УКЦ-а.

- Када стварно ми не бисмо побиједили убједљиво, вјероватно бих отишао радити у Словенију - рекао је недавно Ђајић гостујући у емисији „Телеринг“ на РТРС-у.

Први резултати избора говоре да Ђајић неће имати потребе било гдје да иде и да је странка чији је члан добила подршку народа.

Поред тога и Влада Републике Српске се потрудила да доктора задржи овдје.

- Проф. др Владо Ђајић именује се за генералног директора ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске на период од четири године - наведено је у рјешењу које је Влада Републике Српске донијела 29. септембра и оно је већ ступило на снагу.

Подсјећамо, конкурс за генералног директора Универзитетског клиничког центра Републике Српски расписан је половином јула, а један од услова био је и да кандидат не може бити лице које је на функцији у политичкој странци.

Међутим, након што је потврдио да је конкурисао, Ђајић је рекао и да испуњава услове јер су, према статуту СНСД-а, лица на функцији предсједник, генерални секретар и чланови Извршног комитета.

Ђајић је Универзитетским клиничким центром Републике Српске руководио посљедњих пет година.

Он је прво 2017. године као вршилац дужности на директорској позицији наслиједио доктора Мирка Станетића, да би годину дана касније био именован за директора.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Стојан 03.10.2022. 19:51
  Ако јавност до сада није знала, кампања је послужила да сви овог идиота добро сагледају: тип је луд, манит, неандерталац, а ево ови из његове секте веле и да је дрогераш! Па ви онда кукајте ко вас лијечи, какви су услови у УКЦ-у, какав је оброк за породиље, за тешке болеснике и гдје су вам паре од здравственог осигурања. Све их Владо угур'о под асфалт на "најШавременијем паркингу од Швих болница"! Опет ви гласајте за секташе! И НЕМОЈТЕ да ми више ке.ате не ваља ово, не ваља оно, све вас ЗНАМ!
 • Generic placeholder image
  Petar 03.10.2022. 13:48
  Crknite ološi sektaški i ti Vlado sramoto od ljekara.
Повезане вијести
Изведен сложен оперативни захват уклањања гигантске слезене у УКЦ-у Српске Изведен сложен оперативни захват уклањања гигантске слезене у УКЦ-у Српске
Сви се богате, само Додик осиромашио Сви се богате, само Додик осиромашио
Др Арамбашић и др Тамбурић у Болници „Србија“ крајем новембра Др Арамбашић и др Тамбурић у Болници „Србија“ крајем новембра
Најчитаније
 • Косовски витез Милош Ћирковић: На згаришту икона Светог Алимпија Столпника
  6h 20m
  0
 • Дио бораца и даље чека јединствени мјесечни додатак
  12h 34m
  3
 • Отворен Конзулат Србије у Палама, Љевнаић почасни конзул
  7h 50m
  2
 • Јаков Игњатовић - Зачетник реализма у српској књижевности
  10h 40m
  0
 • Програм манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“
  5h 17m
  0