Дјеца из Републике Српске пакетићима обрадовала 400 вршњака на Космету

14.01.2022. 13:00
0
ИЗВОР: СРНА

Поводом православне Нове године око 400 дјечака и дјевојчица из српских средина на Косову и Метохији, укључујући и око 150 лица са посебним потребама из Удружења "Подржи ме" из Косовске Митровице, добило је новогодишње пакетиће - поклон вршњака из Републике Српске које је бањалучки Одбор за помоћ Србима на Космету прикупио у оквиру акције "Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији".

Ова акција траје дуже од једне деценије, а пакетићи су подијељени јуче и данас у оквиру прославе православне Нове године.

Пакетићи су подијељени свим дјевојчицама и дјечацима узраста до четвртог разреда средње школе у селима Бање и Суво Грло у општини Србица и у селу Црколез у општини Исток.

Поклоне су добила и дјеца на одјељењу педијатрије болнице у Косовској Митровици, као и 10 дјеце породице Вуковић из Звечана, иначе најбројније српске породице на Косову и Метохији којој анонимни донатор из Републике Српске обезбјеђује и мјесечну помоћ од 100 евра.

Предсједник Одбора Милорад Арлов изјавио је Срни да, због забране уласка на Косово и Метохију, ни ове године није могао лично да преда новогодишње пакетиће.

- Ови пакетићи имају посебно значење јер су упућени од срца вршњака из Републике Српске који су, уз прикупљање средства за пакетиће, прикупили и значајна средства намијењена довршетку објекта Дневни центар `Подржи ме - 9. јануар` за потребе особа са посебним потребама, који се о трошку институција и грађана Српске гради у сјеверном дијелу Косовске Митровице - рекао је Арлов.

Уз пјесму "Са Косова зора свиће" дјеца из Сувог Грла захвалила су вршњацима, Одбору и свим добротворима из Српске, те им поручила да поклон-пакетићи вршњака из Српске више значе од свих поклона које су добили у протеклих двадесетак дана.

Ученик седмог разреда Основне школе из Сувог Грла Милош Томашевић захвалио је вршњацима из Републике Српске и у име другара пожелио да дође дан када ће моћи да угости пријатеље из Српске у свом дому и школи у родном мјесту.

Он је поручио да знају да су пакетићи поклон њихових вршњака из Републике Српске преко којих им шаљу подршку да остану на Космету и да се школују у њиховом селу.

- Знамо да нисмо сами и да ћемо увек у њима имати искрене пријатеље - рекао је Срни Томашевић.

Из Удружења "Подржи ме" су, уз захвалност донаторима, пожељели да наредну православну Нову годину прославе у завршеном Дневном центру, за шта им је, како се процјењује, потребна позамашна сума новца пошто тек предстоји унутрашње опремање објекта.

Коментари 0
Повезане вијести
Упозорење на невријеме - апел пољопривредницима Упозорење на невријеме - апел пољопривредницима
Храна у Српској скупља за 20 одсто, дупло више него у ЕУ Храна у Српској скупља за 20 одсто, дупло више него у ЕУ
Нема поскупљења електричне енергије у Српској Нема поскупљења електричне енергије у Српској
Најчитаније
 • Сокочани ухашени због тешке крађе
  18h 54m
  2
 • Упозорење на невријеме - апел пољопривредницима
  14h 23m
  0
 • СИПА: Ухапшена једна особа због превара у служби
  17h 25m
  1
 • Дојаве о бомбама широм Сарајева
  19h 6m
  0
 • Тридесет година од како су Вукашиновиће убиле комшије
  14h 28m
  2