Дјеца из вртића "Бубамара" у хуманитарној акцији

16.12.2020. 18:12
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Више од 100 дјевојчица и дјечака, који похађају вртић "Бубамара" у Палама, цртежима, рецитацијама и пјесмом учествују у акцији за пријевремено рођене бебе, мале "мрвице".

Међу дјецом из “Бубамаре” и неколико малишана, који су и сами рођени прије времена, а израсли су у веселе и напредне предшколце.

– Тек када се о овој теми, захваљујући акцији “С љубављу храбрим срцима” почело мало више причати, схватли смо да у нашем колективу има много дјеце и родитеља са оваквим искуством. Неке наше васпитачице мајке “мрвица”, а имамо и једног тату, који је рођен као мрвица, а данас је поносни отац троје дјеце – каже директорка “Бубамаре” Вања Југовић.

Она је рекла је да им је част што су у тако важном пројекту, као што је формирање прве банке хуманог млијека, партнери покровитељске акције предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић.

– Хумано млијеко није само храна за малишане који су пријевремено рођени или за дјецу која су тешко обољела, него је и лијек. Велики је значај хумане акције, а најбоље знају родитељи који су се нашли у таквој ситуацији, с обзиром на то да кап млијека малишанима значи живот – нагласила је Југовићева.

У Дјечјем центру “Бубамара” данас су сви били на ногама, јер им је у госте стигла екипа РТРС, како би снимили све што су малишани припремили како би подржали своје мајушне другаре.

Традиционална манифестација “С љубављу храбрим срцима” под покровитељством предсједника Републике Српске организује се ове године 11. пут.

С обзиром на то да, због епидемиолошке ситуације, неће бити могуће одржати донаторско вече у Банском двору, као ранијих година, 27. децембра ће бити организован прикладан телевизијски програм, у којем ће наступути дјеца и млади, који су партнери акције.

Коментари 0
Повезане вијести
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 24m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    16h 38m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    14h 28m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    6h 53m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    12h 26m
    0