На базару за Оливера прикупљено више од 8.000 КМ

15.12.2020. 22:15
0
ИЗВОР: СРНА

На данашњем хуманитарном базару у Прњавору прикупљене су 8.182 КМ за помоћ у лијечењу дјечака Оливера Пал Гајодија из Србије који болује од спиналне атрофије мишића, саопштили су вечерас организатори ове акције. За Оливерово лијечење генском терапијом у САД или Мађарској потребно је обезбиједити 2,4 милиона долара.

Организатори данашње акције у Прњавору истакли су да је Прњавор још једном показао да је општина великог срца и захвалили свима који су били дио Оливерове приче и који су донацијама и куповином на базару помогли да се дође ближе циљу, а то је прикупљање потребних средстава.

Једна од организатора Весна Живанић изјавила је Срни да је ово наставак хумане приче, односно базара који је прије двадесетак дана организован за прикупљање средстава за помоћ једногодишњој Мињи Матић из Крагујевца.

- Драго нам је да су средства за Мињино лијечење прикупљена. Данас смо прикупљали средства за Оливера - жеља је да новац што прије буде прикупљен јер је болест таква да се брзо развија и захвата мишиће, због чега дијете не може да сједи, хода и гута, отежано дише, у болници је везано за апарате - каже Живанићева.

Она је рекла да је циљ био прикупити што више новца, а изложени производи нису имали цијену, него су грађани донирали колико су могли.

- Имали смо велику понуду у духу предстојећих новогодишњих празника, производе кућне радиности, али и донација привредника. Било је организовано и сликање дјеце са Дједа Мразом - навела је Живанићева.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    54m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    34m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    3h 57m
    0
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    22h 36m
    10
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    4h 54m
    0