Дјечак из Бањалуке преко огласа тражио посао како би зарадио за екскурзију (ФОТО)

08.04.2022. 15:29
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Да би зарадио новац за екскурзију у Србији петнаестогодишњи Алекса Вучић из Бањалуке досјетио се маштовите идеје, те је на дрво у насељу Борик окачио оглас за, како је сам написао, "околокућне" послове.

У дирљивом огласу Алекса је био крајње искрен те је навео да му новац треба јер су они и мајка са новцем "кратки".

Није крио ни своје мане па је у огласу истакао да није поуздан радник, те да је ван кондиције, а у врлине је набројао то да је јачи од већине петнаестогодишњака и да није намћор.

Слика

Фото: nezavisne.com

Алексин отац је преминуо од посљедица ковида-19 прошле године, а како његова мајка Биљана Вучић наводи за "Независне новине", као и многи други, живе од 1. до 1. у мјесецу.

- Нисмо гладни, нисмо жедни, али га опомињем да припази са новцем јер је таква ситуација. Он је замислио да ћу ја подићи кредит да би он ишао на екскурзију, те је једно вече сјео и написао оглас који је ујутро залијепио на дрво - рекла је Вучићева.

Да је Алекса окачио овај оглас сазнала је тек када је позвала професорица енглеског да да новац за његову екскурзију.

- Испочетка сам говорила људима да ако имају неки посао да он уради да тек тада могу да дају паре, а ако нема посла да не могу да узмем новац тек тако - казала је Вучићева.

Новац за његову екскурзију како истиче Алексина мајка скупила је од својих пара, али да јој је пало на памет да има још дјеце која немају новац за екскурзију.

- Онда сам рекла да ко год хоће да да новац да дају или да уплате директно у туристичку агенцију и да то буде донирано неком другом дјетету, јер ће Алекса и тада бити пресрећан што је својом иницијативом омогућио својим другарима да не остану код куће - рекла је Вучићева.

Да ово није први пут да Алекса има "бизнис" идеје којима би зарадио новац потврђује његова мајка, која каже да је био други разред када је написао прву причу и продавао испред маркета.

- Мој син је маштовит за десеторо људи, увијек има неке нове идеје и стално нешто прави - закључила је Вучићева за "Независне".

Коментари 0
Повезане вијести
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    7h 39m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    4h 50m
    3
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    20h 36m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    18h 58m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    21h 12m
    3