Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву

17.05.2024. 12:32
0
ИЗВОР: katera.news

Међународни дјечији фудбалски турнир одржаће се, по први пут у Источном Новом Сарајеву, 1. и 2. јуна ове године.

Дводневни турнир организују Општина Источно Ново Сарајево, агенција „Inter Sport Friends“, те школе фудбала „Танго“ и „Темпо“.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић истакао је да ће ова општина да обезбиједи све што је потребно како би турнир протекао у најбољем реду, те да турнир означава почетак традиционалних „Спасовданских свечаности“.

- Ово је једна велика и значајна спортска манифестација у нашој општини, али и у граду, а њом почињемо и прославу крсне славе и Дана општине Источно Ново Сарајево. За завршетак „Спасовданих свечаности“ планиран је 3x3 баскет турнир – открио је Катић на конферецији за медије.

Катић истиче да се организовањем спортских манифестација и окупљањем дјеце из разних крајева ради на расзвоју спорта, али и да се општина Источно Ново Сарајево, заједно са градом, позиционира као туристички потенцијал.

- На овај начин дајемо прилику онима који нису никада или одавно били у Источном Новом Сарајеву, да виде на чему ми радимо и шта нудимо. Надам се да ће овај турнир постати традиционални турнир, на који ће се екипе борити да дођу – навео је он.

Милан Чабрић, директор агенције „Inter Sport Friends“ која се бави организацијом дјечијих фудбалских манифестација, истакао је да се на турнир, до сада, пријавило 100 екипа из седам земаља из региона, са преко 1.000 малишана.

- Учестоваће дјеца узраста од 7 до 11 година из Аустрије, Мађарске, Румунује, Црне Горе, Македоније, Србије и БиХ, а још увијек чекамо потврду тимова из Хрватске и Словеније. Такмичење ће се одржати првог викенда у јуну на главном и помоћном терену Фудбалског клуба „Славија“ – објаснио је он, те открио да су учешће потврдили фудбалски клубови „Црвена звезда“, „МТК“, „Жељезничар“, „Вележ“, као и школе фудбала „Електра“ из Беча и „Политехника“ из Румуније.

Осим такмичарског дијела, најмлађе становнике Источног Сарајева очекује и културно-забавни програм на свечаном отварању у суботу, 1. јуна, на Тргу Србија.

- Од 20.00 часова планирај је богат програм, прикладан дјеци тог узраста, уз дефиле, интонирање химни земаља учесница, забављаче и велики ватромет – рекао је он и позвао све становнике града да се придруже овом догађају.

Слика

Фото: katera.news

Циљ ове манифестације је, каже Чабрић, извести дјеце на прави пут и омогућити им правилан раст и развој. Неки ће, додаје, можда постати и велики фудбалери, али ће сви, кроз овакве манифестације, постати добри људи и корисни друштву.

Он је навео да му је част што се турнир одржава у Источном Новом Сарајеву, истичући да ова локална заједница има велики потенцијал за овакав вид манифестација. Иако је манифестација значајна за дјецу и њихове вијерне навијаче – родитеље, Чабрић указује на велики значај који има на општину.

- Општинска организација се заиста потрудила да турнир организује врхунски. Град и општина имају хотелске, али и спортске капацитете да ово буде манифестација највишег стандарда у Европи. Ово је дивна прилика да из Источног Новог Сарајева пошаљемо једну лијепу слику у Европу и свијет – навео је он.

Координатор турнира Бранислав Арсенијевић рекао је да је, као спортски радник, задовољан одзивом екипа, посебно ако се, како додаје, узме у обзир да се турнир одржава први пут.

- Ово је права спортска манифестација у којој ће дјечаци, сасвим сам сигуран, уживати. Ми, као организатори, ћемо се потрудити да овај турнир заживи и да наредне године окупимо још више екипа – поручио је Арсенијевић.

Коментари 0
Повезане вијести
„Љето у Источном Новом Сарајеву 2024“ почиње 3. августа „Љето у Источном Новом Сарајеву 2024“ почиње 3. августа
Леци са поруком „Не у НАТО“ на више локација у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Леци са поруком „Не у НАТО“ на више локација у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
Сајам књиге на Тргу Србије од 12. до 16. августа Сајам књиге на Тргу Србије од 12. до 16. августа
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    10h 26m
    3
  • Земљотрес у БиХ
    12h 1m
    0
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    20h 25m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    19h 22m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    14h 5m
    9