Дјед Милутин (86) ранио провалника и спријечио пљачку (ВИДЕО)

15.03.2021. 14:21
0
ИЗВОР: jugmedia.rs

Полицајац у пензији Милутин Цветковић (86) из Лебана пуштен је јутрос из полиције послије 48 сати задржавања и он је данас код своје куће на периферији мјеста са својом непокретом супругом. У разговору за "Jugmediu" прича да се лопов у његову кућу ушуњао тако што је разбио стакло на једном крилу прозора, провукао се кроз њега и нечујно упао у собу гдје су ово двоје старих људи спавали.

Било је то, по свједочењу Цветковића, 15 минута послије поноћи, пише портал "Jugmedia".

- Ја кад сам га видио, ја сам скочио и он стоји до мене и каже: “Оде глава, дај паре, на мене” или “сасјећу те са сјекиром”, а сјекиру носи у рукама, а на глави фантомка, овде везана. И сад да ли види кроз оно, да ли не види, појма немам. Ништа нисам чуо, ухватио ме је први сан, дремуцкао сам у фотељи поред моје супруге која је чврсто спавала, пробудио ме са подигнутом сјекиром, стајао је тачно изнад моје главе. Сломи је прозор и одатле ушао. Нисам чуо лупњаву, то је био полусан – описује Цветковић, искусни полицајац и ратник, који је за разлику од своје супруге која се пробудила вриштећи из сна, био прибран.

Рекао ми је: "Ти имаш паре, рекли су ми да имаш пуно пара и ако ми их одмах не предаш заклаћу и тебе и твоју жену. Био сам прибран и покушао сам да мирно разговорам са њим", наставља да описује овај језив догађај Цветковић.

Пошто је лопов и разбојник тврдио да је новац баш управо у соби у којој је затекао двоје Лебанчана, старац му је рекао да не виче јер се супруга узнемирила и да ће му дати сав новац, што је донекле умирило провалника.

- Знате, ја се од свог пиштоља „765“ никада не одвајам. Док сам полако устајао из фотеље, правећи се да сам тешко непокретан, из чарапе поред глежња, извукао сам пиштољ и, пошто моје убеђивање није успело и пошто сам видео да има намеру да ме убије, пуцао сам у њега. Циљао сам ногу, тог момента он се срушио на под а ја сам одмах позвао полицију -  прича даље, све вријеме говорећи да је веома уморан од силних испитивања.

Видео: juGmedia

Док је чекао да дође полиција његов задатак, каже био је, да умири своју супругу која је све вријеме лежећи на кревету вриштала, молила провалника и запомагала, а додатно се уплашила од пуцњаве и крви.

- Бојала сам и за свог сурпуга и за тог лудог момка, бојала сам се да ли ће преживети пошто се савијао од болова - упада у причу старица измученог лица са оперисаном ногом.

Убрзо је дошла полиција, направљен је увиђај и Цветковић је одведен у станицу да да изјаву.

- Мислио сам да сам га ранио у ногу, али ми је касније у полицији речено да сам га изгледа ранио мало више изнад ноге – у стомак, па је провалник који је намеравао чак и да ми одруби главу завршио на операционом столу и према информацијама које сам добио извађен му је један бубрег - додаје Цветковић, који је носилац многих признања за храброст и пожртвован рад.

Коментари 0
Повезане вијести
Српски спортисти спремни за церемонију на Сени Српски спортисти спремни за церемонију на Сени
Урош Блажић признао убиства у селима Мало Орашје и Дубона Урош Блажић признао убиства у селима Мало Орашје и Дубона
Приштина Србима укида право докуменaта на матерњем језику Приштина Србима укида право докуменaта на матерњем језику
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 37m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 36m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 12m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 33m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 16m
    9