Дјевојчица са потешкоћама у развоју избачена из играонице у Бањалуци

25.12.2020. 18:00
0
ИЗВОР: nezavisne

Даниела Зељаја, мајка дјевојчице са потешкоћама у развоју, написала је на свом “Фејсбуку“ да је њена кћерка избачена из једне играонице у Бањалуци.

Она је навела да су јој радници у играоници рекли да се остали родитељи буне што је њена кћерка ту и траже да се она изведе.

- Наравно, моја реакција није била ни мало пријатна, не дозвољам да се Теодора удаљи из играонице, тражим да позову родитеље да дођу, што они одбијају, тражим име и презиме раднице, не жели да ми га да, тражим шефа. Шефа позивају на телефон, након мог објашњења шта се десило, очекивало би се да се скрушено извине, не господин оправдава радницу која се није снашла. Обавијестила сам га да ћу позвати медије и инспекцију, али је он то схватио као пријетњу и одлучио да се свађа. Ту прекидам сваки даљи разговор са њим и позивам полицију да направи записник, желим имати црно на бијело ста се дешавало - написала је ова мајка на “Фејсбуку“.

Она је најавила да ће сутра ићи код омбудсмена, у инспекцију, код градоначелника, у Министарство породице, омладине и спорта и гдје год буде требало "како би овакве појаве у нашем друштву добиле свој крај".

- Не постоји нико и не постоји ништа што ће ме спријечити да се борим за права дјеце са потешкоћама, то ћу радити до посљедњег даха било да је ријеч о мом или било чијем дјетету -  написала је Зељаја.

Данијела Мучибабић, портпарол Полицијске управе Бањалука, потврдила је за "Независне новине" да им је пријављен овај догађај.

- Полицијски службеници су поступили по пријави и у току је рад на утврђивању чињеница и околности наведеног догађаја - навела је Мучибабићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Радник пао са зграде, тешко повријеђен Радник пао са зграде, тешко повријеђен
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 20m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 16m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    22h 0m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    23h 12m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    19h 45m
    0