Ђоковић: Нећу се вакцинисати, ако треба жртвоваћу трофеје

15.02.2022. 08:39
3
ИЗВОР: Srpska.info

Прије би пропустио све трофеје остатка каријере него се присилно вакцинисао против ковида, у најновијем интервјуу је рекао Новак Ђоковић за "BBC" и тиме јасно показао свој став.

 Упитан је био Новак да ли би жртвовао учешће на Ролан Гаросу и Вимблдону након пропуштеног Аустралијан опена, а Новак је рекао:

– Да, то је цијена коју сам спреман да платим! Никада нисам био против вакцинације, примио сам их као дијете, али сам увијек подржавао слободу избора шта стављате у своје тијело, рекао је српски тенисер за BBC.

Српски ас је отворено поручио како га не занима ГОАТ трка и да је спреман да остане на 21 гренд слем трофеју уколико вакцинација буде услов за велике турнире.

– Принципи доношења одлука о мом тијелу су важнији од било које титуле или било чега другог. Покушавам да будем у складу са својим тијелом колико је год то могуће – рекао је Ђоковић.

Најбољи свјетски тенисер је додао и то да је увијек пазио на здравље, нутриционизам и да су неке од тих ствари (дијета, начин спавања) позитивно утицале на његове могућности као спортисте.

– Надам се да ће се услови за играње на неким турнирима промијенити, надам се да ћу играти још пуно година. Мој мозак је отворен и не значи да се нећу вакцинисати у будућности, јер сви скупа покушавамо пронаћи најбољи начин окончати кризу с короном. Никада нисам био против вакцинације. Разумијем да на глобалном нивоу сви улажу велики труд како би се ријешили вируса – закључио је Новак.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Pale 16.02.2022. 11:54
    Bravo na izjavi Nole, svaka čast, sta drugo reći
  • Generic placeholder image
    Neven 15.02.2022. 11:59
    I ja mogu samo reći svaka čast Nole. Biti dosljedan svojim principima i uvjerenjima bez obzira na sve turbulencije koje život donosi. U pitanju je sloboda izbora i vlastitog života, bez tutora i nametanja.
  • Generic placeholder image
    Источно Сарајево 15.02.2022. 09:50
    Свака част Ноле!!!
Повезане вијести
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Наталија Сулавер освојила златну медаљу у Бањалуци Наталија Сулавер освојила златну медаљу у Бањалуци
Ђоковић се намучио до полуфинала Ђоковић се намучио до полуфинала
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 9m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    17h 6m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    15h 28m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    1h 20m
    1
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    17h 42m
    3