Ђоковић: „Мотивација? Ту је“

28.10.2023. 21:30
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Шта још у свијету тениса може да мотивише Новака Ђоковића – играча који је освојио рекордна 24 гренд слема и на првом мјесту АТП листе провео готово 400 седмица? Уз то, остварио је 36-годишњи Србин бројне друге рекорде, али, како ствари стоје, Ђоковићу не мањка разлога да тенис схвата што је озбиљније могуће.

Управо је о тој теми Новак говорио пред старт мастерса у Паризу, гдје је досад у каријери подизао пехар чак шест пута.

 Моја највећа мотивација је љубав према овој игри. Заиста волим да се такмичим. Толико је просто. Увијек имам циљеве. Да освојим још један гренд слем, да будем први на листи, да завршим годину на првом мјесту… То су велики циљеви. Такође, сљедеће године долазе Олимпијске игре, тамо ћу представљати своју земљу. Дејвис куп ми увијек пружа много инспирације. На сваком турниру на којем наступим, ја желим да побиједим. Још се осјећам младо духом и тијелом и захвалан сам што сам у тој позицији. Нећу се опраштати док год сам један од конкурената за освајање највећих турнира. Уколико се нешто не догоди и онда изгубим мотивацију… Међутим, то сада није случај. Не знам да ли сте задовољни овим одговором - изјавио је Новак Ђоковић на конференцији за медије пред старт тунрнира.

Да ли би Ђоковић рекао за себе да је најбољи тенисер свих времена, тзв „ГОАТ“ (Greatest of All Times)?

- Нећу рећи да сам ја највећи тенисер свих времена. Није на мени да изговарам такве реченице. Остављам то другима. Драго ми је што моји највећи ривали то говоре, али то је дискусија за друге. Почаствован сам што сам уписао своје име у историју тениса. Разумијем да је то новинарима важно, али то није мој приоритет - каже најуспјешнији играч у историји тениса.

Биће то 51. издање у историји турнира у Паризу, а титулу из претходне сезоне брани Холгер Руне – у финалу 2022. године савладао је управо Новака.

Новак Ђоковић ће у првом колу бити слободан, док га у другом очекује побједник меча у којем српски играч Миомир Кецмановић игра против Томаса Ечеверија.

Коментари 0
Повезане вијести
Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    15h 7m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    15h 51m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    19h 56m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    20h 0m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    5h 27m
    0