Ђоковић најбољи, Јокић трећи на листи најбољих спортиста у избору „Марке“

31.12.2023. 11:52
0
ИЗВОР: Танјуг

Српски тенисер Новак Ђоковић проглашен је за најбољег спортисту 2023. године у избору шпанског спортског дневника „Марка“, док је кошаркаш „Денвера“ Никола Јокић на трећем мјесту.

- Била је 2011. кад је Новак Ђоковић са 24 године био на ивици да комплетира „гренд слем“ и да први први пут обједини све титуле највећих турнира. Освојио је Аустралијан опен, Вимблдон и Ју Ес Опен и није успио само зато што је ту био Рафаел Надал, да га спријечи да тријумфује на Ролан Гаросу. Током 2023, 12 година касније, Ђоковић је још једном написао своје име на три од четири гренд слем пехара, што је успијевао и 2011, 2015. и 2021. године - пише „Марка“.

Лист наводи да је Ђоковић „зауставио сат“ својим пажљивим режимом тренинга и исхране.

-Док побеђујем, играћу - упозорава Ноле, који има додатну мотивацију да настави да доминира пред новом генерацијом младих људи који би могли да му буду дјеца.

Карлос Алкараз ове године је спријечио Ђоковићев „покер“.

- Ђоковић је ушао у годину са једним трофејом мање од Рафаела Надала, а сад има два више од момка са Балеара и четири више од пензионисаног Роџера Федерера. Рафа се вратио на АТП Тур у Мелбурну, тамо гдје Ђоковић жели да освоји свој 11. трофеј. И заслужио је право да буде назван најбољим у историји - наводи лист.

Између најбољег тенисера и Николе Јокића, на другом мјесту је шампион Формуле 1 Макс Ферстапен, који је доминантно освојио титулу, побиједивши у чак 19 од 22 трке „најбржег циркуса“.

Јокић је на трећем мјесту као спортиста који је био најзаслужнији за освајање прве титуле Денвера у НБА лиги, а био је и МВП финалне серије.

Коментари 0
Повезане вијести
Ни ове седмице нема одлуке о МВП награди Ни ове седмице нема одлуке о МВП награди
Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    19h 17m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    20h 22m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    14h 5m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    15h 11m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    10h 19m
    0